Frunch 2017: iedere vrijdagmiddag in het hart van Brussel

Op vrijdag 21 april start Frunch (FRiday – lUNCH) met haar vierde editie. Tot eind september heeft de Brusselse bovenstad er op vrijdag dus weer een gezellige lunchplek bij.

Frunch dat zijn wekelijks 3 foodtrucks, livemuziek, een bar en een leuke plek om te chillen op het Binnenplein van het BIP aan het Koningsplein, in het hart van Brussel. Frunch, dat kan rekenen op een groeiend succes sinds het werd opgestart (10.000 bezoekers in 2016 met gemiddeld 400 personen per week) zal zich vanaf 2017 weer installeren op de hoek van het Koningsplein, op het binnenplein van het Bip, en pakt dit jaar uit met een grote nieuwigheid, “The Royal Terrace”.

Vanaf de zomer zal het Bip ook ieder weekend zijn binnenplein openstellen, waar een terras met dezelfde infrastructuur als de Frunch en ontspannende loungemuziek voor de sfeer zullen zorgen.

Met deze twee verwante concepten hoopt visit.brussels een nieuwe dynamiek te brengen naar het hoge stadsgedeelte, waarvan zowel de Brusselaars als de bezoekers volop van zullen kunnen genieten.

Meer informatie: www.frunch.brussels

De deelnemende foodtrucks

Banane Plantain : De koks van Banane Plantain nemen u mee op onverwachte culinaire avonturen. Hun gastronomisch aanbod schippert tussen Afrika, de creoolse keuken en de Maghreb.

BUIBUI Food Truck : Deze foodtruck laat je de authentieke Vietnamese straatkeuken ontdekken. De gerechten worden ter plaatse bereid met kwalitatieve ingrediënten. De kruidige en originele schotels hebben een zacht prijsje.

Caravan Kitchen : Steph en Chris schotelen je een selectie biologische bagels en verse huisgemaakte desserten voor in hun foodtruck in Californische stijl. Alles wordt bereid met natuurlijke en ecologisch geteelde ingrediënten afkomstig van de lokale landbouw.

Coup d’Food : Cedric en Raphaël zijn twee ervaren chefs die houden van goede smaken en huisgemaakte bereidingen. Bij Coup d’Food verkennen ze alle wegen om de lekkerste gastronomische hamburgers op tafel te toveren. Deze twee vrienden staan garant voor raffinement, elegantie en kwaliteit!

Didine Cooking : De bageltruck van Didine Cooking biedt een assortiment gastronomische bagels aan zachte prijzen.

 

Fresh Cooking : Dit team is gespecialiseerd in wraps. Je vindt deze lekkernij er in talloze varianten: Libanees, Mexicaans, Italiaans, Amerikaans… Deze foodtruck werkt met lokale kwalitatieve producten aan een betaalbare prijs die in de truck zelf worden bereid.

Gio’s strada : De uitbaters van deze originele ‘Piaggio Ape’ foodtrucks haalden de mosterd in Italië voor hun menu met een gevarieerde keuze aan huisbereide pasta, panini’s, polpette (gehaktballen) of schotels op basis van mozzarella.

La Charrette Gourmande : La Charrette gourmande verwent je met een grote keuze aan zoete en hartige Bretoense boekweitpannenkoeken. De toppings zijn 100% ambachtelijk en van de beste kwaliteit.

La Mer du Sud : Deze kok laat je met zijn Griekse roots smullen van specialiteiten met vis en schaaldieren, gebakken of gegrild op de plancha, en van een verse maaltijd met vis en oesters.

Le Cabanon Rétais : Deze vintage foodtruck haalde zijn inspiratie op Île de Ré en heeft pan-bagnats die op de plancha worden platgedrukt en gebakken. Alle ingrediënten zijn afkomstig uit de plaatselijke Belgische landbouw en worden op smaak gebracht met een snufje zout uit Île de Ré.

Le Vagabond since 1978 : Het team serveert je in deze truck van de jaren 70 burgers en sandwiches op basis van gezonde en kwalitatieve ingrediënten die ter plaatse worden bereid.

Les Saveurs du Soleil : In deze foodtruck smul je van een gezonde en snelle lunch uit de zonovergoten en warmhartige Libanese keuken. Hier geniet je van de Libanese klassiekers (mezze, sandwich kefta, shoarma…).

Mex Y Co : In deze foodtruck vind je moderne gerechten die zich vrij lieten inspireren door de Zuid-Amerikaanse keuken, tex-mex recepten en traditionele Mexicaanse en Argentijnse schotels… Alles wordt bereid met verse ingrediënten die voor je neus worden klaargemaakt.

Mi Vida : Deze foodtruck serveert een waaier aan gastronomische burgers, vegetarisch of van 100% rundvlees, tussen twee sneetjes ambachtelijk brood. De toppings zijn van topkwaliteit.

Nanouk Ice Pop : Nanouk is een kleine foodtruck waar je kunt smullen van 100% natuurlijke ijsjes en sorbets, bereid zonder bewaarmiddelen en kunstmatige kleurstoffen. Op het menu vind je ijsjes met originele smaken en aanlokkelijke kleuren!

Nina Nina : Nina.Nina neemt je met zijn hedendaagse en Italiaans geïnspireerde keuken mee op een reis boordevol mediterrane smaken. Zonovergoten, overheerlijke gerechten en smaken die even kleurrijk zijn als de foodtruck zelf!

Seb’s Kichen : Bij Seb geniet je van verschillende varianten van de beroemde Japanse maki en zijn eigen versie van de Pad Thai. Laat je meevoeren!

SIN Street Food : SIN Street Food schotelt sinds 2009 een vegetarische kwalitatieve wereldkeuken voor. De kaart evolueert mee met de seizoenen en de ideetjes van de chef. Je vindt er burgers, wraps, tapa’s en desserts.

Soul kitch’en street : Deze foodtruck wordt gerund door een familie. Je vindt er zoete en hartige Marokkaanse wraps die zich lieten inspireren door de oosterse en mediterrane keuken.

SPOON & CO : Deze foodtruck stelt je homemade gerechten voor als alternatief voor een lunch die je snel naar binnen werkt. Op de kaart: soepen, quiches, wraps of salades. Naast het feit dat alle ingrediënten vers zijn, past het team zich ook aan aan klanten met specifieke voorkeuren: vegetarisch, vegan en glutenvrij.

Thailive : Deze foodtruck trekt door België om je een waaier aan smaken voor te stellen die rechtstreeks uit Thailand komen.

Truck de Food : Deze twee vriendinnen hebben een gevarieerde kaart waarop je vooral burgers, wraps, creoolse gerechten of specialiteiten uit La Réunion vindt.

Urban Cook : Deze truck werd van A tot Z bedacht als een restaurantkeuken. Alle burgers zijn huisgemaakt. Het brood en de sausjes worden door Matchef bereid in de truck. Bovendien schenkt Urban Cook 50 cent per burger aan een vereniging die zich inzet voor kinderen!

WAN : WAN, de chef van deze truck, komt uit het noordoosten van Thailand. Hij laat je zijn gerechten ontdekken die volledig in de truck worden bereid. Laat je meevoeren door de smaken van zijn thuisland. Hier smul je dan ook van de klassiekers van de Thaise straatkeuken