Alice Bown verkozen tot Wine Lady of the Year2020

De Gentse onderneemster, stichter en zaakvoerster van het gelijknamige communicatiebureau Alice Bown (°1981) is vandaag verkozen tot Winelady of the Year Belgium 2020. Alice, wiens communicatiebureau gespecialiseerd is in PR, events en marketing rond wijnen & spirits, volgt wijnjournaliste Simonne Wellekens (De Standaard, Ken Wijn), die de prijs in 2019 in ontvangst mocht nemen, op.

De prijs ‘Wine Lady of the Year’ die dit jaar wordt uitgereikt door de Club Prosper Montagné   beklemtoont ‘het belang van de vrouw in de wijnwereld van vandaag’. De prijs bekroonde in het verleden ook andere gereputeerde Belgische vrouwelijke wijnspecialisten zoals Vicky Corbeels, Virginie Saverys, Sybille Troubleyn en Kristel Balcaen en Simonne Wellekens.

Voor Alice Bown is het een bijzondere eer om vandaag toe te treden tot deze beperkte groep van gelauwerde wine ladies : “ik zal zeker niet beweren dat mijn wijnkennis die van mijn prestigieuze voorgangsters evenaart, wel dat ik gedreven word door dezelfde passie. Voor mij is elke wijn boven alles steeds een apart verhaal. Het is in de beste jaren en bij de mooiste cuvées, vaak een prachtige samenvloeiing van kennis en gedrevenheid, van terroir en geschiedenis. Kortom, wijn is cultuur !”

Toch drukt Alice met haar team ook graag haar eigen stempel op de evenementen, tastings, trade en pers belevenissen, reizen, persconferenties,… de ze organiseert : “Wij willen onze klanten en partners uit de wijn en spirits wereld graag challengen en uit hun comfortzone halen door evenementen te organiseren die verrassend en onverwacht uit de hoek komen, zowel qua inhoud als locaties en inrichting. De wijnwereld mag niet stilstaan wil het jongere generaties en toekomstige consumenten op een leuke maar tegelijk boeiende en duurzame manier aanspreken. ”

Alice deelt haar prijs heel graag met haar twaalfkoppige team, dat voor driekwart uit vrouwen bestaat !, en dat haar iedere dag met (jeugdig) enthousiasme bijstaat in de organisatie van talrijke wijnevenementen op de Benelux bodem.