AOC Corbières: Domaine de la Grange rosé 2020

Het Domaine de la Grange is gelegen in de gemeente Saint Jean de Barrou op een bodem van klei en kalksteen. Het domein van 36 hectare produceert rode en rosé Corbières, evenals IGP Vallée du Paradis. Deze wijngaard bestaat uit een groot aantal kleine percelen die zijn teruggewonnen uit de garrigue. Een warm, droog en winderig klimaat zorgt voor een perfecte rijping van de druiven en een uitstekende gezondheidstoestand.

Deze wijngaard valt volledig onder duurzame landbouw label “HVE3”,uitsluitend een manuele oogst met respect voor de tradities. Elke wijn weerspiegelt het geselecteerde terroir dat het leven geeft en de eeuwenoude knowhow van de Meester-Wijnbouwers van Cascastel. De volledige betrokkenheid van iedereen in de chai en de kwaliteit van de technische installaties stelt Domaine de la Grange in staat een perfecte consistentie van kwaliteit te bieden voor elk wijnjaar.

Op de proeftafel:

Assemblage van 50% Grenache, 40% Cinsaul en 10% syrah, geteeld op terrassen en hellingen van klei en kalksteen.

Vinificatie : Directe persing en gisting bij lage temperatuur (maximum 15°). Opstapeling en snelle bezinking voor de Cinsault en de Grenache. Bloeden uit de kuip, en korte schilmaceratie bij lage temperatuur voor de Syrah.

Smaak: Zowel in de neus als in de mond is het aromatische bouquet rijk, precies en charmant. De aanzet is soepel en fris, mooie, weelderige body, met voortreffelijk lange afdronk. Verleidelijke wijn boordevol charme. Domaine de la Grange rosé 2020 is beschikbaar in het assortiment van Spar.