Caprice des Anges – Coeur de gris 2020 .Vallée du Paradis IGP

Een fascinerende vallei, bezaaid met rotsachtige gebieden, met grote rotsblokken en een grote verscheidenheid aan bodems, die een droomachtige naam draagt: Paradijsvallei. De wijnstokken die hier groeien hebben hun deel van de omringende goddelijke genade op zich genomen. Naast de traditionele Languedoc-druivenrassen, vinden we ook recentere rassen die zich hier op hun eigen manier kunnen uitdrukken.

De wijnmakers zijn op het idee gekomen om het geheel te mengen, traditie en innovatie worden gecombineerd in de wijnjaren die figuurlijk, het Paradijs waardig zijn. Het productiegebied van de Paradise Valley-wijnen is beperkt tot enkele dorpen van het Haute Corbière-massief. Een land getekend door geschiedenis en traditie, met prachtige en bedwelmende landschappen, dient als decor voor de wijngaard, die van heuvel tot heuvel door de garrigue loopt, met aanlokkelijke boeketten van wilde vruchten en kruiden.

De hele wijngaard wordt beheerd met respect voor het milieu in een duurzame landbouw. De druiven worden uitsluitend met de hand geoogst.

Op de proeftafel:

Assemblage van 85% Grenache en 15% Cinsault

Vinificatie: De bijzonderheid van de grijze wijnen is de afwezigheid van een maceratie. De druiven worden enkel ‘s ochtends met de hand geoogst om het fruit en de frisheid van de druiven te behouden. De vinificatie van grijze wijnen is delicaat, met druiven met natuurlijk gekleurde schillen. Het doel is de extractie van kleur te beperken en een subtiele en elegante tint te verkrijgen.

Zodra de druiven in de kelder zijn aangekomen, worden ze ontsteeld en direct in de pers gedaan. De persing gebeurt onder lage druk om het sap te extraheren zonder langdurig contact tussen de most en de schillen. De geperste sappen worden gemengd en de cuvée wordt gedurende 12 uur op lage temperatuur overgestoken. De gisting vindt plaats in roestvrijstalen tanks bij een gecontroleerde temperatuur (15°c).

Smaak : Mooie bleke zalmkleur. Intense en complexe noten van aardbei, perzik, vanille en salie. Op het gehemelte fris en soepel met een mooie dorstlessende fruitigheid. Een rosé die de zintuigen aanscherpt met zijn intensiteit en frisheid. Een frisse, luchtige en schitterende rosé met een aangenaam lange afdronk.

Deze gris de gris begeleidt perfect al uw zomerse maaltijden met vrienden vanaf het aperitief. Beschikbaar in het assortiment van Colruyt.