Aperitiefsuggesties van Simon Pirard

De familie Pirard deelt haar passie voor wijnen sinds 1945. “Aperitif” komt van het Latijnse “aperire” wat “openen” betekent. Het is dus de bedoeling om de eetlust op te wekken en zich op de maaltijd voor te bereiden. Simon opteert dus voor frisse wijnen, met een uitgesproken mineraliteit en frisse fruitsmaken. BRUT bubbels (Champagne of Crémant) doen het aldus Simon, ook heel goed.

Blanc de Blancs Chardonnay Crémant de Wallonie AOP – Traditionele méthode

Domaine de Glabais in Waals Brabant. Een Chardonnay die zorgt voor mooie bubbels, droog maar levendig.

“Zeer mooie Belgische zeepbel! 100% Chardonnay. De bodem met een sterke aanwezigheid van vuursteen geeft de wijn een mooie frisheid. Gedoseerd op slechts 5g, voor een perfect evenwicht”. Prijs 21.00€

Blanc de Noirs Brut Champagne Alexandre-Bonnet (Aube)

Pinot Noir geteeld in de Champagnestreek, Stijl: Bubbels, wit, droog en fruitig. “100% pinot noir voor een fruitigere Champagne maar nog steeds brut (niet zoet)” Prijs 29.70€

2019 Riesling Trocken bio – Domaine Bürklin-Wolf – Pfalz

Druivensoort: Riesling uit het Duitse Pfalz. Stijl : Wit, droog en levendig. Wijn-Spijscombinatie : Schelp- en schaaldieren – Vis. “Een Duitse Riesling met een uitgesproken zuurgraad die perfect past bij de fruitigheid van de druivensoort” . Prijs 14.50€

2020 Sauvignon de Touraine – Domaine des Chezelles

Druivenras: Sauvignon uit de Franse Loirestreek. Wit, droog en levendig. Past zeer goed bij schelp- en schaaldieren maar ook bij vis.

“Een frisse, levendige Sauvignon vol met panache. Een schoolvoorbeeld van de sauvignon-druif: pittig en verleidelijk!” Prijs 7.95€

2019 Blanc Pays d’Oc IGP -Domaine de Mairan – Jean-Baptiste Peitavy Wijnmaker

Druivensoort: Chardonnay uit de Franse Languedoc-Roussillon. Wit, droog en levendig. Leuke compagnon bij vis.

“Zeer zuivere expressie van Chardonnay. Bloemige neus, fruitige mond met mooie tonen van grapefruit, een zuivere en pretentieloze wijn” Prijs 7.95€