Matarromera: nieuwe faciliteiten na uitgebreide renovatie

“Esencia Matarromera” is de naam van het uitgebreide renovatieproject dat de wijnmakerij de afgelopen vijf jaar heeft ondernomen om zich op duurzame wijze aan te passen aan de toekomst en tegelijkertijd trouw te blijven aan de criteria van kwaliteitswijnbouw die het merk tot een van de meest vooraanstaande in het internationale wijnconcern hebben gemaakt. Een complete transformatie die een investering van meer dan tien miljoen euro heeft gevergd en die door de voorzitter en oprichter Carlos Moro aan het publiek is gepresenteerd.

Voor de zakenman en wijnmaker “is dit de meest ambitieuze verbintenis in de geschiedenis van Matarromera, het is het resultaat van het voortdurende streven naar uitmuntendheid. Wij geloven dat een betere toekomst mogelijk is en daarom willen wij producten van de hoogste kwaliteit produceren en altijd voldoen aan duurzaamheids- en verantwoordelijkheidscriteria in onze hele waardeketen”.

Het evenement werd bijgewoond door de voorzitter van de Junta de Castilla y León, Alfonso Fernández Mañueco, die benadrukte dat “Matarromera, met Carlos Moro aan het hoofd, de weg inslaat van modernisering en innovatie waarin de agro-voedingssector van de ‘Comunidad’ vooruitgaat en vooruit moet blijven gaan”. Een wijnmakerij en een zakenman die, zo zei hij, “een duidelijk voorbeeld zijn van een sector die een leidende rol speelt bij de uitvoer van agro-voedingsmiddelen.” De Secretaris-generaal voor Landbouw en Voedselvoorziening van de Spaanse regering, Fernando Miranda, verklaarde dat “Bodega Matarromera een voorbeeld is van de gedrevenheid en de voortdurende vernieuwing van de wijnsector die leeft van winsten uit het verleden dankzij de zelfopoffering om zijn installaties te verbeteren en de toekomst met hetzelfde succes als het verleden tegemoet te treden”.

Het nieuwe complex valt op door zijn kasteelstijl, waarbij de wijnmakerij wordt omringd door twintig hectare wijngaarden. Er is een nieuw gebouw opgetrokken aan de zijkant van het hoofdgebouw, met dezelfde oppervlakte, zonder veranderingen aan de hoofdgevel. In totaal heeft het perceel een bebouwde oppervlakte van bijna 11.000 vierkante meter. Het oorspronkelijke Bodega-gebouw is ook volledig gemoderniseerd met nieuwe vloeren, plafonds, installaties en een modern LED-verlichtingssysteem.

Matarromera’s energiebeheer om de kosten te verlagen en de energieprestaties te verbeteren, als gevolg van haar streven naar duurzaamheid, is een van de andere items. Daarnaast was het een prioriteit om de wijnmakerij te introduceren in industrie 4.0 door middel van een uitgebreid beheerssysteem dat grootschalige gegevensanalyse mogelijk maakt om de productieprocessen te optimaliseren en de productie efficiënter te maken.

Dankzij de uitbreiding van de fotovoltaïsche panelen op het dak en in de nieuwe parkeergarage met bifaciale fotovoltaïsche panelen wordt overdag in de energiebehoefte van de wijnmakerij voorzien. Andere nieuwigheden zijn “La Plaza de la Balconada”, “El Jardín Varietal” of de “Sala de los Insignes”, ontworpen om de wereld van de wijn vanuit een ludiek oogpunt te verspreiden voor het genot van alle wijntoeristische ervaringen.

Matarromera Wijnmakerij

Bodega Matarromera is de eerste van de 9 wijnhuizen die door Carlos Moro zijn opgericht en die deel uitmaken van Bodegas Familiares Matarromera, een wijngroep die zich toelegt op de wijnbouw en eersteklas wijnen produceert in zes van de meest gerenommeerde oorsprongsbenamingen van Spanje. Gedurende de drie decennia van haar bestaan heeft Matarromera haar nationale en internationale prestige geconsolideerd met een groot aantal onderscheidingen en deelgenomen aan evenementen die de geschiedenis van Spanje hebben getekend.