Bordeaux : wijnfeesten van 18 tot 21 juni 2020

4 dagen van zintuiglijke, historische, culturele en feestelijke reizen! Het grootste wijntoerismefestival van Europa vindt indien de problemen met het corona-virus in Frankrijk onder controle hebben en voor zoverre de Franse overheden instemmen met het project, in principe plaats op de kades van de Garonne van 18 tot 21 juni. Bordeaux Fête le Vin zal de aanwezigheid van historische schepen combineren met het proeven van de wijnen uit de regio. Een openlucht wijnroute wordt de ontmoetingsplaats tussen de bezoekers, wijnbouwers en handelaars. Ze kunnen wijnen proeven, genieten van de gastronomische hutten, de zeilschepen bezoeken en talrijke evenementen bijwonen. Met zijn tienduizenden bezoekers is het evenement een langverwachte tweejaarlijkse gebeurtenis geworden voor de inwoners van Bordeaux en bezoekers van over de hele wereld. Dit jaar zal Bordeaux het genoegen hebben om de Belgische hoofdstad Brussel te eren ter gelegenheid van Bordeaux Fête le Vin.

Wijnassortiment

1200 wijnboeren en wijnhandelaren, 10 paviljoenen, 80 appellations: de bezoekers zullen zich kunnen uitleven in de geneugten van het proeven van Bordeaux- en Nieuw-Aquitaine wijnen. In elk van de beroemde “efemere wijnbars” gaan fijnproevers en nieuwsgierige amateurs op bezoek bij gepassioneerde producenten, klaar om enkele van hun geheimen te onthullen.

Iconische emblemen van het festival: het glas en de koffer die de festivalgangers trots tonen na de aankoop van de beroemde Tasting Pass, waarvan de verkoop geopend is. Het cateringaanbod omvat gastronomische stands, food-trucks, bodega’s en chef-kokshutten.

Sailing side : De trotse zeilvaartuigen hebben in 2018 de vele bezoekers verblind. De Tall Ships zijn ook dit jaar present, trots aangemeerd langs de kades. Vier dagen lang kan men deze legendarische schepen ontdekken, op het dek wandelen, de bemanning ontmoeten – en vooral dromen, van avontuur, van open zee, van vrijheid!

Animaties: Bordeaux Fête le Vin is dé gelegenheid om de regio in al zijn dimensies te vieren: cultureel, toeristisch, artistiek. Talrijke evenementen op de kades onthullen de vele facetten van New Aquitaine. Eregast van de ‘Port de la Lune’ is dit jaar de stad Brussel met haar facetief, artistiek en Europees karakter. Hoogtepunten worden o.m. een monumentale tentoonstelling van beelden van de ‘Chat’ van Philippe Gelück en de “Wine Man Show” van sommelier Eric Boschman.

Bezoekers kunnen nu reeds mits alle voorbehoud, Tasting Passes, Sailing Boat Visit Passes en tickets voor een biologische wijnavond kopen, een cruise aan boord van een oud tuigage boeken… er is voor elk wat wils!