Carrefour Bourgognewijnen

Los van de roséwijnen biedt Carrefour een mooi aanvullend assortiment zomerse wijnen uit diverse Franse regio’s. Ook andere wijnlanden zoals Italië en Duitsland komen aan bod.

 

Rully – Domaine Marguerite Dupasquier 2016

Grand vin de Bourgogne – AOP – 13,5% alc vol

De bijzonderheid van het Domaine ligt in de lagere grootte van de wijnstokken, die een grotere concentratie aan de druiven geeft en zeer aromatische wijnen biedt. Deze zeer minerale en frisse wijn met subtiele aroma’s van brioches en noten wordt beslist geapprecieerd bij vis met mals vlees.

Sedert 4 generaties werd in het hart van de traditionele Bourgogne een domein opgebouwd te midden de grootste appellations. Dit alles op basis van een strenge druivensortering, traditionele vinificatie, waardoor de wijn alle zorg en aandacht krijgt die hem in staat stellen de nodige kwaliteiten te verwerven om te schitteren als een grote wijn. Prijs 14.99€ enkel in Carrefour Hypermarché.

In het assortiment ook een rode Rully 2019 – 14% alc vol met mooie kleur en aangename frisse en fruitige toetsen. Prijs 13.99€

Mâcon – François Martenot – 2019

AOP Moillard – 12,5% alc vol

Sinds de oprichting in 1850, produceert het wijnhuis F Martenot, wijnen met een grote finesse en elegantie, gestructureerd en krachtig, die een goed rijpingspotentieel bieden.

In de neus leuke aroma’s van rood en exotisch fruit, mooie aanzet met soepele en gulle fruitige hints en subtiele tannines die zorgen voor een frisse en knisperende wijn. Ideaal bij gegrild vlees. Prijs7.99€

Monthélie 2017

Vincent en Cataldina Douhiret – AOP – 12,5% alc vol

“Als het om wijn gaat, moet je plezier boven prestige stellen” – Paul Claudel

Passie en zorgvuldigheid zijn de geheimen van Vincent en Cataldina voor de selectie van de beste druiven op hun domein. Zij stellen hen in staat om hun wijnkennis ten volle te benutten om deze ‘toverdrank’ te realiseren en permanent te verbeteren. Enkel beschikbaar in het wijnassortimet Carrfour Hypermarché – Prijs 16.99€

Givry – Domaine Laurent Dufouleur 2016

Grand vin de Bourgogne – 13% alc vol – Chardonnay

Het dorp Givry, gelegen aan de Côte Chalonnaise, produceert witte en rode wijnen die de lievelingen waren van de Franse koning Hendrik IV.

Mooie goudgele kleur met aangenaam fruitige toetsen die in de mond aangevuld worden met een mooi maar toch subtiel zuur evenwicht. Aanbevolen om licht gekoeld te drinken op 12°C. Past perfect bij vis of gevogelte in saus.

Enkel beschikbaar in het wijnassortiment Carrefour Hypermarché. Prijs 14.99€

Savigny Les Beaunes Moillard 2017

Grand vin de Bourgogne – vieilles vignes – 13% alc vol

Stevige kersenrode kleur met in de neus weelderige aroma’s van bloemen en rode vruchten. Mooie volronde aanzet, aangenaam gemengd met een harmonieuze structuur en zijdezachte tannines. Lange afdronk.

Past uitstekend bij een kipcurry. Prijs 17.99€

Carrefour Italiaanse wijnen:

Barbera d’Alba 2020

Wijn van de Barberadruif met stevige rode kleur. Geteeld in de regio Piemonte. In de neus mooie fruitige toetsen van blackberry en pruimen. Aangename aanzet met leuke hints en mooie afdronk.

Past perfect bij rood vlees en diverse kaassoorten. 14% alc vol . Prijs 8.99€

Epicentro Nero d’Avola 2017

Siciliaanse wijn afkomstig van wijngaarden nabij de oude stad Gibellina. Leuke rode kleur met purperkleurige schitteringen. Mooi fruitig in de mond met volronde aanzet en warme karaktervolle toetsen in de mond. Gulzige en lange afdronk.

14% alc vol. Prijs 9.99€

Barolo Boschi dei Signori – 2017

Geteeld in de regio Piemonte. Een leuke typische volle wijn met mooie kleur, fruitige toetsen en gezellige afdronk. Mooie aanvulling van het assortiment. 14.5% alc vol. Prijs 16.99€

Prosecco Piccini Venetian dress

Het assortiment werd verrijkt met 2 variates, een witte extra dry en een rosé. Beide zijn volwaardige prosecco’s met vele luchtige belletjes, speels parelend en mooi fris. Beide 11% alc vol – prijs 9.99€. De venetian dress is een mooie fles die extra allure en presentatie aan deze wijnen geeft. Heerlijk aperitief.

Chili:

Cigar Box reserva 2019

Wijn van Sauvignon druiven uit de Chileense central valley van oude wijnranken.

In de neus mooie fruitige aroma’s van o.m. kersen, bosbessen en braambessen met delicate hints van vanille en subtiele toetsen van tabak. In de mond een stevige volronde aanzet die het volledige palet bespeelt met weelderige fruitige accenten. Mooie afdronk met fijne tannine toetsen. Aangename wijn. 13.5% alc vol. Prijs 8.99€

Duitsland:

Pinot Noir Trocken 2019

Deze wijn van het wijnhuis Peter & Peter uit de regio Pfalz is afkomstig van Pinot Noir druiven die bij optimale rijpheid worden geoogst. In de neus een gezellig fruitig assortiment woudvruchten met mooie rijpheid.

Behoorlijk vettig met volle aanzet in de mond waar de fruitigheid vrij snel komt boven drijven. Minder lange afdronk. 13.5% alc vol, Prijs 5.99€