Château Haut Gléon – Vallée du Paradis IGP- gris 2020

Een assemblage van meerdere druivensoorten: Cabernet, Merlot, Pinot, Sauvignon gris, Marselan waarbij de Cabernets en Merlot worden geteeld op kiezelterrassen die dateren uit de Quarternaire. Voor de productie van roséwijnen wordt de voorkeur gegeven aan percelen met een goede waterreserve.

De wijngaarden hebben een gemiddelde dichtheid van 4000 voet/hectare. Lage opbrengsten en specifieke rijping om de versheid te bewaren. Mechanisch oogsten om te profiteren van de koele ochtendtemperaturen.

De vinificatie start met pneumatische persing in een open kooipers met een koude bezinking. De alcoholische gisting vindt plaats in roestvrijstalen tanks met temperatuurcontrole. Nadien rijpen de sappen gedurende minstens 4 maanden in roestvrijstalen tanks.

Op de proeftafel:

In het glas een bleekroze kleur met subtiele reflecties van de perzikhuid. Intens fruitige neus wordt gedomineerd door aroma’s van kleine rode bessen (aalbes, framboos). In de mond krijgen we bij de aanzet een mooie rondheid die overvloeit in een geparfumeerde mond, met subtiele florale tonen en een opmerkelijke frisheid in de finale.

Pairing : leuk aperitief, mooie compagnon bij tapas, gazpachos, salades, grillades en verse kazen. Serveertemperatuur 10° C. Rijpingstijd 2 jaar. Alc vol 13,5%.