Château Miraval Rosé Knokke: een bijzondere limited edition

Niet alleen wegens de superieure kwaliteit, maar ook omwille van de associatie met Brad Pitt en Angelina Jolie geniet Miraval Rosé wereldwijd een aura van exclusiviteit. Dat het gerenommeerde wijndomein een limited edition voor Knokke uitbrengt, is dan ook op z’n zachtst gezegd bijzonder.

Inclusief vakmanschap en ambacht

Een limited edition vraagt een bijzondere verpakking. Zo ook Château Miraval Rosé Knokke waarvoor een unieke, gezandstraalde magnumfles werd ontworpen. Op de bodem wisselen discrete parasolcontouren af met kubistische vormen die op subtiele wijze refereren naar de strandcabines waar vrienden en families elkaar treffen om het glas te heffen op de vakantie. Dankzij de verfrissende, fruitige zuren en een ziltige toets op het einde van de afdronk leent de Château Miraval Rosé 2019 zich perfect voor zwoele zomerse dagen. Voor grote wijnliefhebbers is er daarnaast nog een grande cuvée die luistert naar de poëtische naam, Muse de Miraval. Enkel verkrijgbaar in handgemaakte magnumflessen met een kunstzinnige uitstraling dankzij het verfijnde art déco lijnenspel op het ranke silhouet. Een knap staaltje van savoir faire geleverd door de familie Perrin, mise en bouteille door Jolie-Pitt.

Wouter De Beck die het domein in de Provence al meermaals bezocht, bevestigt trouwens dat laatstgenoemden wel degelijk actief betrokken zijn bij de exploitatie en commercialisatie van Miraval Rosé. Ziedaar meteen ook een verklaring voor het enorme succes. Wereldwijd bestaan er immers lange wachtlijsten voor de bijzondere edities. Wijnliefhebbers hebben deze zomer dan ook alle reden om naar Knokke af te reizen.

Nu exclusief te koop bij Les Caves de Bordeaux en RR Beach zolang de voorraad strekt : Château Miraval Rosé Knokke 1,5 LITER. Prijs: 48€ – Château Miraval Rosé Knokke 3 LITER. Prijs: 130€ – Château Miraval Rosé Knokke 6 LITER. Prijs: 300€ – Muse de Miraval Grande Cuvée 1,5 LITER: Prijs:265€

Exclusief Knokke

‘Het idee ontstond toen we een samenwerking sloten met RR Beach,’ vertelt Wouter De Beck van Les Caves de Bordeaux. ‘Als je indruk wil maken in een concept store moet je origineel uit de hoek komen. Aangezien we al jarenlang Miraval Rosé verdelen, kwam de wijnbouwer met het voorstel van een speciale Knokke-editie uit te brengen.’ Voor alle duidelijkheid: De Beck heeft het niet over Brad Pitt, maar over Mathieu Perrin, telg van een familie die al vijf generaties lang de scepter zwaaide over Château de Beaucastel, een van de beste wijnhuizen uit Châteauneuf-de-Pape. Toen Angelina Jolie en Brad Pitt in 2009 trotse eigenaars werden van Miraval, stond het domein vooral bekend omwille van de legendarische muziekstudio waar onder andere Pink Floyd geschiedenis schreef met de opnames van The Wall. Geen haan die kraaide over de witte en rode wijn die in de zijlijn werd geproduceerd tot het Hollywood-koppel een joint-venture sloot met de familie Perrin voor de productie van een roséwijn. Of hoe het succes van Miraval Rosé in de sterren stond geschreven.

Ondertussen stapte rond diezelfde periode Wouter De Beck samen met Frederik en Stefaan Dhondt in Les Caves de Bordeaux, een wijnhandel die in Knokke bekend stond voor haar indrukwekkend assortiment aan authentieke wijnen van kleinschalige, familiale domeinen. ‘Omdat Miraval Rosé aansloot bij onze filosofie namen we contact met de familie Perrin en sindsdien ontmoeten we elkaar een aantal keren per jaar. Omdat Mathieu Perrin in het verleden ons al meermaals in Knokke had bezocht, begreep hij meteen dat een gelimiteerde editie Château Miraval Rosé Knokke zou bijdragen aan het exclusief imago van het wijnhuis.’