Het zomert weer volop!

Deze lekkere dorstlessers zorgen voor de nodige verfrissing

 

Het zomert weer volop! Tijd om de BBQ uit te rollen en vrienden uit je bubbel op te trommelen. Maar laat je niet verrassen door het warme weer! Deze lekkere dorstlessers zorgen voor de nodige verfrissing.

Na enkele grauwe weken is de zomer eindelijk weer volop in het land. Tijd voor fun, fiësta… én een extra hydratatieboost, want bij hete temperaturen is extra water drinken een must. Niet zo’n fan van water? Deze smaakvolle alternatieven houden je vochtbalans de hele dag door op punt.

In huis

Parelen de zweetdruppeltjes over je rug? Hét signaal dat je vocht verliest. Om je lichaam gehydrateerd te houden, heeft het elke dag 1,5 tot 2 liter vocht nodig. Maak er een gewoonte van om elk halfuur een glas water te drinken. Dankzij de Sublimo Sparkle Silver, één van de trendy waterkoelers van SipWell, heb je op ieder moment van de dag lekker gekoeld water, met of zonder bubbels. Een handig geheugensteuntje én een leuke eyecatcher voor je interieur.

Aan het zwembad

Water drinken is belangrijk, maar soms verlang je naar iets met nét wat meer smaak. Niets verfrissender op een hete zomerdag dan een ijskoude iced-tea. Kant-en-klare ijsthees bevatten vaak heel wat suikers. Maak het ultieme zomerdrankje liever zelf: lekkerder, gezonder en vooral super makkelijk.

Dit het je nodig: 1 l water – 2 builtjes groene thee – 1 citroen – Enkele takjes munt – Ijsblokjes – Optioneel: honing

Zo maak je het:

Breng het water aan de kook – Giet het water in een kan, voeg de theezakjes toe en laat 5 minuten trekken. – Voeg de citroen (in partjes) en munttakjes toe. (En eventueel wat honing als je van zoeter houdt). – Laat afkoelen in de koelkast. – Serveer met ijsblokjes.

Moet het snel gaan? Dan is een kant-en-klare mix een handige oplossing. Deze SqueezeWell Lemon/Lime bevat geen toegevoegde suikers en smaakt heerlijk zomers.

Bij het aperitief

Niets mis met bubbels, maar vergeet ook het alcoholvrije aperitief niet: dé zomertrend van 2020. Wat dacht je van deze virgin sangria? Instant zomer in je glas! En deze keer kan je het fruit gerust opeten zonder die gevreesde klop achteraf.

Dit heb je nodig: 500 ml water –    2 zakjes zwarte thee – 2 kaneelstokjes – 100 gram suiker – 500 ml veenbessensap –    500 ml appelsiensap – 750 ml bruiswater – 1 citroen- 1 appelsien – 1 limoen – 1 appel

Zo maak je het:

Snijd het fruit in stukjes. – Breng het water aan de kook. –   Leg de kaneelstokjes en theezakjes in een karaf en giet er het hete water overheen. Voeg de suiker toe en laat in koelkast koud worden. –  Neem de theezakjes en kaneel uit het gekoelde mengsel (je kan dit ook sneller doen als je een subtielere smaak wil) en voeg het fruit en de vruchtensappen toe. – Roer alles goed door en laat verder afkoelen. De sangria is het lekkerst als hij een nachtje heeft kunnen rusten. –    Voeg net voor het serveren spuitwater toe voor een sprankelende toets.

Aan tafel

Alcohol doet je lichaam nog meer vocht verliezen. Drink dus na ieder glas alcohol een groot glas water. Liever een alternatief met meer smaak? Infused water lest je dorst én is een feestje voor je smaakpapillen. Vul een karaf met water, voeg er je favoriete fruit, groenten en/of kruiden aan toe en laat het drankje zo’n twee uur infuseren in de koelkast.

Onze favoriet? Infused water met limoen, dille en komkommer. Dit het je nodig:  1 limoen – ¼ komkommer –    1 l water

Zo maak je het:

Snijd 1 limoen en ¼ komkommer in plakjes en voeg ze toe aan een karaf water (1 l). Voeg de dille toe en plaats de drank in de koelkast. – Serveer ijskoud.

Tip: kies voor biologische, onbespoten ingrediënten en was ze goed op voorhand.

Als dessert

Urenlang in de keuken staan om een dessert op tafel te toveren? Niet nodig! Drie ingrediënten en een paar uurtjes in de vriezer: meer heb je niet nodig voor het perfecte zomerdessert.

Urenlang in de keuken staan om een dessert op tafel te toveren? Niet nodig! Drie ingrediënten en een paar uurtjes in de vriezer: meer heb je niet nodig voor het perfecte zomerdessert.

Dit het je nodig: 500 g aardbeien – 50 mk vlierbloesemsiroop – 50 ml water

Zo maak je het: Mix alle ingrediënten tot een gladde massa, vul de ijsvormpjes en plaats ze enkele uren in de diepvries.

Smakelijk!