De Prowein-familie is wereldwijd actief

ProWine Hong Kong met een uitgebreid kaderprogramma – ProWine São Paulo gaat zijn tweede jaar in – ProWine Shanghai nog steeds op weg naar succes – Première voor ProWine Mumbai – ProWine Singapore klaar voor start in mei 2022

De voorbereidingen voor de volgende ProWein – ‘s werelds toonaangevende vakbeurs voor de wijn- en gedistilleerdindustrie – van 27 tot en met 29 maart 2022 in Düsseldorf zijn in volle gang. De voorbereidingen voor de satellietevenementen in Azië en Latijns-Amerika zijn al even intens: ProWine Hongkong (7-9 september 2021), ProWine São Paulo (5-7 oktober 2021), ProWine Shanghai (9-11 november 2021) en volgend jaar ProWine Singapore (10-13 mei 2022). ProWine Mumbai viert dit jaar opnieuw zijn première – van 17 tot 18 november 2021. “De afgelopen maanden moesten wereldwijd veel evenementen worden uitgesteld of afgelast. Elke beurs die we kunnen aanbieden is een hoop voor de industrie”, zo vat Bastian Mingers, directeur van ProWein, de huidige ontwikkelingen samen. “Wij gaan zeer verantwoordelijk met de situatie om, ontwikkelen belangrijke hygiëneconcepten en houden ons strikt aan alle regels om de grootst mogelijke veiligheid te bieden.

Het internationale beursnetwerk voor de wijn- en gedistilleerdindustrie begon acht jaar geleden met ProWine Shanghai, met als doel exportgerichte producenten en handelaren op maat gesneden bestelplatforms op relevante markten aan te bieden. Het succes van dit concept blijkt uit de voortdurende uitbreiding van de tentoonstellingsportefeuille.

De klanten zijn ook tevreden. Bijvoorbeeld Frederico Falcão, voorzitter van Wines of Portugal: “De huidige pandemie heeft de mondiale wijnhandel ernstig belemmerd. Vooral in moeilijke tijden als deze zijn vakbeurzen als ProWein en de bijbehorende satellietevenementen van doorslaggevend belang voor de wijnsector. Daarom zal Wines of Portugal ook dit jaar weer aanwezig zijn op deze belangrijke evenementen – bijvoorbeeld op ProWine Shanghai in november van dit jaar.

Dit wordt ook benadrukt door Henkell Freixenet. “Als wereldmarktleider in mousserende wijn zijn wij met de 30 bedrijven van onze groep op alle continenten vertegenwoordigd. Voor ons is ProWein in Düsseldorf als ‘s werelds toonaangevende beurs al die jaren een belangrijk ontmoetingspunt geweest om onze nationale en internationale klantencontacten verder op te bouwen, te ontwikkelen en te onderhouden. Hetzelfde geldt voor ProWine Shanghai met zijn focus op de Aziatische regio, waar wij ook vertegenwoordigd zijn,” zegt Jan Rock, Global Head of Corporate Communications bij Henkell Freixenet.

Het volgende evenement op de internationale beurskalender van de ProWein-familie is ProWine Hong Kong. Dit is de derde keer dat de beurs parallel loopt met de HOFEX, de belangrijkste Aziatische beurs voor voeding en horeca. Natural & Organic Asia wordt opnieuw op hetzelfde tijdstip op het beursterrein gehouden en biedt de vakbezoekers een breed scala aan producten. Wegens de pandemie en reisbeperkingen zal ProWine Hong Kong worden gehouden met een beperkt aantal exposanten. Er is echter een uitgebreid ondersteunend programma gepland in samenwerking met WSET, AWSEC (Asia Wine and Service Education Centre) en Decanter. Actuele informatie is online beschikbaar in het Engels en Chinees op www.prowine-hongkong.com.

Afwisselend met ProWine Hong Kong, wordt ProWine Singapore sinds 2016 om de twee jaar gehouden; de volgende editie is gepland voor 10-13 mei 2022. De organisatoren zijn Messe Düsseldorf Asia en Informa Markets, die opnieuw de belangrijkste vakbeurs voor de gastvrijheidsindustrie in Zuidoost-Azië organiseren. Volgend jaar is er een uitgebreid ondersteunend programma met tal van cursussen, waaronder een WSET® -cursus op niveau 1 op het gebied van wijn en gedistilleerd. Actuele informatie hierover is te vinden op https://singapore.prowineasia.com/.

De situatie in Brazilië is optimistisch. ProWine São Paulo (5-7 oktober 2021) wordt gezamenlijk georganiseerd door de partners Emme Brasil (vertegenwoordiger van Messe Düsseldorf in Brazilië) en de uitgeverij Inner Group, die onder meer het bekende wijnvakblad Adega uitgeeft. ProWine São Paulo zou zijn première vieren in het najaar van 2019, maar moest worden uitgesteld tot 2020 vanwege de wereldwijde Covid-19-pandemie. Op de komende ProWine São Paulo in het Transamerica Expo Center worden ongeveer 350 internationale wijnproducenten en leveranciers van gedistilleerde dranken uit 15 landen verwacht, waaronder Argentinië, Armenië, Brazilië, Chili, Portugal, Spanje, de VS en Uruguay. Een gevarieerd seminargedeelte zal de presentatie van wijn en gedistilleerde dranken aanvullen. Meer informatie in het Engels en het Portugees is te vinden op www.prowinesaopaulo.com.

De vooruitzichten voor ProWine Shanghai van 9 tot 11 november 2021 zijn momenteel zeer positief. Vele nationale deelnemers en regionale wijnorganisaties, zoals Business France, ICEX (Spanje), PRODECA (Catalonië), Wines of Slovenia, Wines of Argentina en de Yinchuan Wine Association, hebben hun standoppervlakte uitgebreid. Vorig jaar was China’s toonaangevende handelsbeurs voor wijn en gedistilleerde dranken al een groot succes met meer dan 22.500 bezoekers en 400 wijnproducenten en -handelaars uit 17 landen en regio’s. De beurs bood internationale leveranciers de gelegenheid om goede zaken te doen, vooral in deze moeilijke tijden van de pandemie. Meer informatie in het Engels en het Chinees is online te vinden op www.prowine-shanghai.com.

Nieuwkomer, ProWine Mumbai wordt voor het eerst gehouden van 17 tot en met 18 november 2021 in het vijfsterrenhotel The Regis in Mumbai. Het wordt georganiseerd door Messe Düsseldorf India en All things nice – India’s toonaangevende evenementen- en marketingbureau voor de wijn-, gedistilleerd- en luxegoederensector. De voorloper van dit evenement was de ProWein Education Campaign, die in 2018 een succesvolle première vierde in Mumbai en in 2019 voor de tweede keer plaatsvond. Ongeveer 90 internationale producenten presenteerden zich in 2019 in het kader van de ProWein Education Campaign. Beide evenementen werden gekenmerkt door een veelheid aan masterclasses, proeverijen en seminars met ongeveer 400 deelnemers. Dit aanbod zal nu door ProWine Mumbai worden uitgebreid als een uitgebreide vakbeurs met een groot conferentieprogramma. Met zijn tweedaagse programma wordt ProWine Mumbai 2021 een van India’s eerste internationale evenementen voor de wijn- en gedistilleerdindustrie. Het evenement zal exposanten van internationale en Indische wijn- en gedistilleerdbedrijven samenbrengen en masterclasses door toonaangevende sprekers en deskundigen uit de sector omvatten. Bovendien wordt er op beide dagen een zakelijke netwerkavond georganiseerd, waaraan wordt deelgenomen door de horeca, de vakmedia en de handel in wijn en gedistilleerde dranken. Er zal ook een degustatieavond voor consumenten worden georganiseerd. Meer informatie op www.prowine.in.