Doe mee met DM.VINO en creëer je eigen micro-wijngaard

Je bent wijnliefhebber en je hebt een tuin of een terras waar je je kan uitleven? Dat is schitterend nieuws, want april en mei zijn de beste maanden om wijnstokken aan te planten. Want inderdaad, waarom geen micro-wijngaard aanleggen nu je er de tijd voor hebt? Vino helpt je stap per stap om zelf Belgisch wijnbouwer te worden. DM.Vino verdrijft de verveling met een wedstrijd waarbij elke wijnliefhebber (met een beetje groene handen) wijnstokken kan winnen en zijn micro-wijngaard kan starten. Tuin of terras vormen het terroir en door verschillende artikels op DMVino.be wordt de wijnliefhebber bij de hand genomen en steekt hij sowieso een pak nuttige kennis op.

Elke week wordt samen een nieuwe stap gezet, en ondertussen sta je niet stil. Wat je alvast moet weten is dat de wingerd een stevige groeier is, die graag klimt. Vandaar dat je hem soms tegen muren ziet of als pergola. Maar wat ons hier interesseert zijn de vruchten: de druiven. Want die zullen je toelaten om over enkele jaren enkele flesjes wijn te produceren die je zal koesteren als waren het je eigen kinderen. Ook interessant is dat de volledige vegetatieve cyclus zich voor je ogen afspeelt: knopvorming, bladvorming, bloei, bloemvorming, vruchtzetting, groei, veraison (pigmentvorming bij blauwe druiven), rijping.

Ook al beschik je nog niet over wijnstokken, je mag niet talmen met het voorbereidende werk. Van zodra je bepaald hebt waar je de wijnstokken wil planten, start je best het voorbereidende werk: de grond omploegen tot een diepte van minstens 60 centimeter. Hoe meer tijd tussen omploegen en planten, hoe beter: de grond moet luchten.

Misschien maak je je de bedenking dat de meeste tuincentra gesloten zijn dezer dagen en dat het geen sinecure is om aan wijnstokken te geraken. Geen nood, ook wat dat betreft helpt Vino u verder. Absoluut niet te missen. Doe mee en vertel het verder.

Via de facebook-pagina kan men 1 tot 5 wijnstokken winnen (afhankelijk van het project) die DM.Vino kon aankopen bij Hugo Bernar (Hageling bio).

Link naar de facebook-pagina: https://www.facebook.com/DMVino.mag/