Domaines Fabre sluit zich aan bij Vignobles & Signatures

De Domaines Fabre en Médoc zijn familiebedrijven die al verschillende generaties lang wijnen produceren in de Haut-Médoc & Margaux benamingen, in het hart van de linkeroever van Bordeaux.

“Voor de familie Fabre is het een kwestie van lid worden van een prestigieuze club van familiebedrijven waarmee ze dezelfde waarden delen: engagement, passie voor het wijnberoep en de voortdurende ontwikkeling van hun knowhow. Vignobles & Signatures stelt al haar leden in staat zich te ontwikkelen door zich te richten op delen en synergie. Alle leden van de familie Fabre zijn trots om zich aan te sluiten bij de Club Vignobles & Signatures “!

Het historische eigendom van de familie Fabre, Château Lamothe-Cissac, werd in 1964 aangekocht door Gabriel, de vader van Vincent. Het is gelegen in de gemeente Cissac-Médoc, een naburige gemeente van Pauillac en Saint-Estèphe. Maar de wijnbouwgeschiedenis van dit landgoed gaat veel verder terug, sommige restanten verwijzen naar de aanwezigheid van de Romeinen die dit terroir, meer dan 2000 jaar terug, selecteerden voor de productie van kwaliteitswijnen. In 1964, toen de familie Fabre het landgoed overnam, was de wijnproductie stopgezet. De 33 hectare wijnstokken die vandaag de dag deel uitmaken van de wijngaard zijn vanaf april 1967 geplant op een klei-kalksteenheuvel en een “motte” van grind.

In 1976 verwierf Gabriel Fabre de wijngaarden van Château Landat in de gemeente Vertheuil, een gemeente die grenst aan Saint-Estèphe en Cissac-Médoc. In 1982 werd zijn zoon Vincent wijnbouwer door de aankoop van het eigendom van Château La Tonnelle, eveneens in de gemeente Vertheuil. Gabriel en Vincent werkten een decennium lang samen bij het management van het Domaines. In 1986, 1996 en 1999 is in de verschillende vaten en kelders grootschalig werk verricht.

De Domaines Fabre hebben hun wijngaard in de loop der jaren uitgebreid. In 2013 stelt de aankoop van Château Bellevue de Tayac, een 4,50 hectare groot landgoed gelegen op een uitstekend terroir in de Margaux-appellation, hen in staat om hun trouwe Franse en buitenlandse klanten wijnen aan te bieden van een van de beste Franse AOC’s om hun assortiment aan te vullen. In 1991 namen Gabriel en Vincent het beheer van de landgoederen over. Zo nam Vincent samen met Florence, zijn vrouw, de algehele leiding van Domaines Fabre over. In 2013 voegt Mélanie zich bij haar ouders aan het hoofd van het landgoed, in 2017 gevolgd door haar man Nicolas en Jean-Hubert, de jongere van de broers en zussen.

Vandaag de dag beheren ze samen meer dan 92 hectare wijngaarden met Haut-Medoc en Margaux BOB. De familie Fabre verdeelt haar wijnen rechtstreeks zonder via de “Place de Bordeaux” te gaan, in de voetsporen van Gabriel Fabre die in het begin van de jaren zeventig besloot zijn wijnen rechtstreeks te verkopen. Bijna 80% van de verkoop wordt geëxporteerd naar meer dan 30 verschillende landen.

De Club Vignobles & Signatures is blij dit nieuwe lid aan zijn zijde te hebben: “we zijn blij dat we een familie hebben gevonden die niet alleen onze waarden van kwaliteit, broederschap en toewijding aan haar Médoc terroir deelt, maar die vooral op een verenigde manier werkt om haar wijnen over de hele wereld te promoten, zoals de 18 andere familiebedrijven van de club dat al doen sinds 1984. De Médoc is een onvermijdelijke streek van de Franse wijngaarden, met de wens om ons alter ego te vinden. We hebben het gedaan met de familie Fabre, en haar prachtige wijngaarden! “zegt Julien Révillon, President van de Club Vignobles & Signatures.

Domaines FABRE, Lamothe, Cissac-Médoc, 33250 Pauillac –

www.domaines-fabre.fr