DUO’S VAN BESTE BELGISCHE BARTENDERS EN PATISSIERS STRIJDEN VOOR TICKET NAAR SUGARLANDIA (FILIPIJNEN)
Chefs & Shakers: De beste patissiers en bartenders van ons land streden voor het allereerst samen. Op initiatief van de legendarische Don Papa rum. Met als hoofdprijs, een onvergetelijk tocht naar Don Papa’s thuisbasis Sugarlandia aka Negros Island op de Filipijnen.
Filipijnse rum en Belgische chocolade
Twaalf Belgische topduo’s brachten een ode aan de Filipijnse rum en Belgische chocolade voor de ultieme pairing, een culinaire Tempation Island als het ware. De vier beste haalden de finale en streden voor de hoofdprijs, een reis naar Negros Island. Samen met een 5-koppige jury en initiatiefnemers Don Papa ambassadeur Glen Ramaekers en Patrick Aubrion (Europees kampioen en vice wereld kampioen patisserie), werd uiteindelijk de finalist gekozen.
DANIEL SNYDER – TINEKE DE DUYTSCHE
Cofftails & Cream
Topduo, Dan en Tineke, hebben er een fantastische ervaring opzitten met de hoofdprijs als kers op de taart. Dan groeide op in Californië, Tineke in België; beiden met passie voor hun vak en nu mogen ze zich trotse eigenaars noemen van hun foodtruck COFFtails & Cream, waar patisserie gecombineerd wordt met (dessert)cocktails en koffie, en winnaar van de eerste editie van Chefs & Shakers Belgium.
MANILA AFTER MIDNIGHT
DESSERT : Chocolate chip cookie crust: 4 grote chocolate chip cookies, 35 g boter
Werkwijze: Verkruimel de chocolate chip cookies en meng er de gesmolten boter onder. Leg een bodempje koekjes in de vormpjes, duw goed aan en bak gedurende 5 minuutjes op 180°C.
COCKTAIL : 40 ml Cocoa butter infused Don Papa 7 – 30 ml Carpano Antica – 10 ml Chocolate milk washed Don Papa 7 – 1 bar spoon Don Papa 10 chili chocolate bitters
Don Papa Rum, de eerste premium small batch rum uit de Filipijnen, geniet van wereldwijd succes nu de Filipijnse rumvoetafdruk nieuwe landen bereikt en zo de derde grootste rummarkt ter wereld is, naast India en de VS. De pure, originele noble cane wordt gedistilleerd en rijpt meer dan zeven jaar in Amerikaanse eiken vaten op het eiland Negros Occidental (lokaal bekend al Sugarlandia). Het is de basis voor de lange, rijke gestructureerde afdronk van Don Papa met smaken van vanille, honing en gekonfijt fruit.
Don Papa Rum – alcoholpercentage 40% – wordt verkocht en verdeeld in België & Luxemburg, exclusief door Premium Spirits : info@premium-spirits.be voor een lijst met leveranciers. Prijs: €42 voor 70 cl, te koop in de betere drankenhandel, cavisten, Prik&Tik.
Foto: V.l.n.r. : Jurgen Nobels (Diageo World Class Winner 2005; Beste Belgische Bartender van het jaar 2019, Cocktail Maison), Sofie Ketels (Beste Belgische Bartender van het jaar 2015; Campari Bartender Competition honour the Negroni 2015; mixologist) , Nicola Van Heemsbergen (Patissier & Chef), Carla De Graef (mijnpuurleven), Sofie Dumont (Belgische Lady Chef 2009; tv-kok & online chef).