Drie recepten voor ecochique (valentijns)cocktails

Een origineel en duurzaam (valentijns)cadeau maak je gewoon zelf. Heb je een date op 14 februari of op eender welke andere datum? SodaStream presenteert drie recepten voor romantische cocktails waarbij je geen flessen van wegwerpplastic hoeft te gebruiken. Het bruiswater maak je tenslotte gewoon met kraantjeswater in je bruiswatertoestel. Dat betekent bovendien extra budget voor heerlijk verse ingrediënten om je cocktail onweerstaanbaar te maken, zoals munt, pompelmoes en braambessen.

  1. Grapefruit Glory – de ijsbreker

Beetje zenuwachtig? Met deze cocktail breek je het ijs in stijl. Bovendien is hij eenvoudig te maken, de kleur en de garnering doen het werk: 30 ml Campari, 30 ml Apérol; 1 theelepel agavesiroop,             15 ml geurige (geranium)siroop, 60 ml pompelmoessap; Garnering: gezouten stukjes pompelmoes

Voeg alle ingrediënten toe in een chic glas. Voeg drie tot vier ijsblokjes toe. Bedek met bruisend SodaStream-water en roer heel lichtjes. Plaats de parten pompelmoes over of aan het glas.

  1. Hello Sunset – de hartendief

Ze zeggen dat de zonsondergang maximaal vijf minuten duurt. Zelfs als je het druk hebt, kan je dus toch even een romantisch momentje inplannen met deze bijpassende, makkelijke cocktail:            Handvol munt, 5 verse bramen (+ 4 voor de garnering), 25 ml eenvoudige siroop, 30 ml limoensap, 30 ml Oloroso Sherry, 15 ml wodka, Garnering: versie braambessen

Schud in een shaker de bramen, munt en siroop door elkaar. Voeg de rest van de ingrediënten toe (behalve SodaStream-bruiswater). Schud krachtig. Breng twee keer in een fijne zeef en werk af met bruisend SodaStream-water. Schenk in een champagneglas en voeg de bramen toe.

  1. Lemongrass Cooler – de mysterieuze

Mysterieus, pittig en stijlvol: deze cocktail heeft het allemaal : 60 ml droge Sake, 15 ml droge Vermout, 15 ml citronellasiroop, voor de garnering: citroen of pompelmoes.

Giet alle ingrediënten in een glas dat even in de vriezer heeft gestaan. Meng 20 seconden en filtreer in een koud coupeglas. Bedek met een stroom SodaStream-bruiswater. Plaats het stukje citroen of pompelmoes op de rand voor een bittere twist.

Wil je meer inspiratie opdoen voor romantische cocktails (en mocktails)? Kijk dan op www.sodastream.be/recepten.