Drop it like it’s cold

NIEUW: Cold Brew van Nescafé Dolce Gusto

Koud is gloeiendheet. Barista’s schudden al langer iced coffees uit hun mouw, en sinds enige tijd vallen daar ook steeds meer cold brews uit. Met hun zachtere smaak en mildere bitterheid, nestelen die zich tegenwoordig vlotjes tussen de favorieten van de fervente koffiedrinker. Nescafé Dolce Gusto koos voor haar nieuwste capsules voor de rijkelijke en toegankelijke New Orleans style Cold Brew. Een carnaval van smaak voor thuis.

Koffie in een tijdcapsule

Cold brews danken hun zachte karakter aan de bereidingswijze zonder kokend water. Want voor een goeie cold brew laat je tenminste 12 uur een mengsel van gemalen koffie en water op kamertemperatuur trekken. Hoe langer je de cold brew laat staan, hoe sterker het resultaat. Na 12 tot 24 uur heb je dan een erg krachtig concentraat dat je naar smaak aanlengt met water of een andere frisse drank (tonic is een topper!). De technologie van Nescafé Dolce Gusto’s Cold Brew versnelt dit proces tot een simpele druk op de knop, met hetzelfde heerlijk verrassende en deugddoende resultaat.

De New Orleans style Cold Brew-capsules verschillen van andere cold brews door enerzijds de toevoeging van cichorei – wat de bitterheid van de koffie nog meer levelt en de brew een zoete smaak geeft – en anderzijds de melk die erin zit en voor een romige toets zorgt.

Piccolo, de teletijdsmachine

Met de Piccolo kan je dankzij haar hoge druk tot 15 bar, van een professioneel kopje koffie genieten met een fluwelen crèmelaag. Kies zelf je smaak, intensiteit en temperatuur, ook al is dat heel laag en cold. Want als eerste stijlvolle toestel in de reeks maak je nu ook de heerlijkste cold brews. Easy koffieboon-peasy: gewoon de Cold Brew-capsule in de machine steken, op de startknop duwen en wachten tot de Piccolo de capsule herkent en jou de hipste cold brew serveert.