Het Apero-seizoen is geopend met Grahams

Bloesems ontluiken, de eerste zoemende bijen, de lente is weer in het land… En dan breekt ook het aperitiefseizoen weer aan! Klinken op de eerste warme lentezon doe je vanaf nu in stijl met Graham’s Blend N°5 White Port.

Graham’s Port lanceert nu ook op de Belgische markt hun populaire en stijlvolle witte porto, perfect als basis voor een Port & Tonic of heerlijk aperitief op zichzelf.

De Blend N°5 speelt perfect in op de groeiende populariteit van Port & Tonic als verfrissend aperitief. De trend van een gezondere levensstijl waarbij mensen ‘minder, maar beter’ drinken heeft voor een toename in alcoholische dranken met een lager alcoholgehalte gezorgd. Port & Tonic geniet nog steeds succes als vernieuwend en lager-in-alcohol alternatief voor de klassieke Gin & Tonic, zowel in de horeca als thuis.

Porto staat al enkele jaren bovenaan het lijstje van menig citytripfanaat in Europa, waardoor de stad en de vlakbij liggende Douro vallei hun populariteit alleen maar hebben zien toenemen. Vele reizigers keren geïnspireerd terug naar huis en willen ook graag thuis hun favoriete Port & Tonic moment herbeleven.

BLEND N°5

De meeste witte portwijnen worden gemaakt van verschillende witte druivensoorten, terwijl Graham’s Port voor deze Blend enkel twee premium Portugese witte druivensoorten selecteerde : de frisse Malvasia Fina en de aromatische Moscatel Gallega. De wijn is medium dry en speciaal ontwikkeld om perfect met tonic gemixt te worden, maar is ook op zichzelf al een heerlijk aperitief.

FASHION MEETS PORT

Niet enkel de keuze van de druivensoorten is vernieuwend, ook de fles kreeg een moderne aankleding die in niets lijkt op de traditionele presentatie van andere portwijnen. Graham’s Port hoopt zo ook een nieuw publiek, nog niet eerder vertrouwd met port, te bekoren.

De gerenomeerde Portugese mode-illustrator António Soares, die eerder al voor FENDI, Karl Lagerfeld en Chanel werkte, ging de uitdaging aan om een frisse en jonge toets aan de portwijnen te verlenen. “Het design omvat het aromatische frisse profiel van de wijn – witte druiven, limoen, perzik en honing – en linkt het ook met munt en citroen, de traditionele garnering van een Port & Tonic”, vertelt Alexandra Sousa Ribeiro, Design Manager bij Symington Family Estates. Zo wordt de Blend N°5 White Port hét onmisbare accessoire deze lente en zomer.

Graham’s Blend N°5 White Port – Verkrijgbaar via The Nectar – Aanbevolen prijs : €25