Laroche presenteert de nieuwe jaargang van zijn rosé

De jaargang 2020 brengt alles samen wat je van een 100% verrukkelijke, aangename rosé mag verwachten. Het is een gastronomische wijn, fris en trendy, om te ontdekken als aperitief, bij salades en gegrild wit vlees, met familie en vrienden!

“Deze Rosé 2020 is gebaseerd op een blend van 60% Grenache, 25% Syrah, en 15% Cinsault. De Grenache brengt aroma’s van wilde rode bessen en grapefruit. De Syrah geeft levendigheid en vitaliteit, evenals een mooie kruidige structuur. En de Cinsault, onlangs toegevoegd aan deze blend, maakt het aromatische palet compleet met florale tonen, wat zorgt voor een mooie complexiteit van deze wijn” zegt Géraud Blanc, Wines Manager bij Mas La Chevalière, Laroche.

De nieuwe jaargang 2020 wordt uitgebracht in een 100% geëmailleerde kleurrijke fles met een eco-verantwoordelijke aanpak.

Als blend van grenache, syrah en cinsault is deze cuvée een fruitige en gourmand keuze voor de zomerse tafels.        Aanbevolen verkoopprijs: 9€

LAROCHE IN EEN PAAR WOORDEN

Emblematisch landgoed in Chablis. Laroche vestigde zich in de Languedoc in de jaren 1980, en presenteert nu de nieuwe editie van zijn IGP Pays d’OC Rosé cuvée. Deze wijn is deels afkomstig van de Roqua Blanca wijngaard gelegen in Cazouls les Béziers op een hoogte van 250m op een klei-kalksteen terroir en deels van partner wijnbouwers voornamelijk in de Orb vallei.

WIJNJAAR 2020:

De oogst begon eind augustus, een week eerder dan in 2019. Nachtelijke pluk gevolgd door een directe en snelle persing, in de vroege ochtend uitgevoerd, stelde het wijnhuis in staat om een zeer mooie kleur te verkrijgen, bleek met paarse tinten met behoud van zuurgraad, frisheid en een laag alcoholgehalte van 12%.