Brussel culinair ontdekken is volgens sommigen rondhangen in L’ïlot Sacré op een steenworp van de Grote Markt. Kwaliteit en authenticiteit zijn er evenwel meestal, op enkele uitzonderingen na, zoek. Vooral toeristen ‘genieten’ hier volop van de Brusselse en bij uitbreiding Belgische specialiteiten.
De Zavelwijk die de overgang vormt tussen de beneden- en de bovenstad, huisvest naast tal van antiquairs enkele mooie horecazaken en geeft toegang tot de chiquere Louisalaan.
Wie vanaf de Grote Markt evenwel de moed opbrengt om af te zakken richting kanaal komt nabij de Katelijnekerk terecht op de Vismet. Met de Dansaertstraat meteen een buurt waar kunst en mode elkaar vonden en de buurt een nieuwe elan gaven. Elan waarvan ontegensprekelijk heel wat hedendaagse horecazaken maar ook traditionele exploitaties van profiteren. Kwaliteit en authenticiteit van de gerechten staan hier meer dan een trapje hoger dan in het wereldberoemde Ilôt Sacré. Meerdere restaurants eren op hun kaart de ‘Vismet’ en hebben zich gespecialiseerd in de bereiding van vis- en schaaldieren tot groot jolijt van de fijnproevers.
Wij verzeilden tijdens een overwarme zomerse middag op de Vismet en vonden verkoeling op het terras van Rugbyman N* Two en genoten naast onze lunch ook van de verkwikkende waterpartij die hier werd aangelegd.
Rugbyman n° Two is sinds 1969 bovenal geprezen voor zijn inspirerende keuken en verse producten zoals kreeft op diverse manieren klaargemaakt, vis en filet pure. Het sfeervolle interieur zorgt voor aangename momenten, maar vooral op het terras is het genieten van het ruime assortiment. De à la carte suggesties zijn best het proeven waard maar chef Said lokt met zijn uitgebreid dagmenu, met meerdere keuzemogelijkheden zowel bij het voorgerecht, het hoofdgerecht en ook bij de dessertsuggesties de bezoekers. Tijdens uw culinair verblijf wordt u omringd door een vriendelijk, dynamisch en zeer professioneel team. Rugbyman n° Two, waarvan het beheer niet gelinkt is aan het naburige Rugbyman N°1, staat niet alleen voor kwaliteit maar is in Brussel ook gekend als een eerste klas traiteur. Ondergedompeld in een authentieke en smaakvol gedecoreerde setting beschikt Rugbyman N° Two eveneens over twee charmante ruimtes, ideaal voor uw banketten, en een heerlijk verwarmd terras.
Als aanvulling op het smaakvol gedecoreerde gelijkvloers, heeft Rugbyman n° Two inderdaad twee stijlvolle zalen ideaal voor banketten en recepties. De ruimte op het eerste verdiep heeft een capaciteit van 30 tot 35 personen, en de tweede, met privé bar, kan 20 tot 25 mensen plaatsen. Alle ruimtes zijn aangenaam geacclimatiseerd.
De zomerse lunchsuggestie van de dag, 17€, bestond uit een keuze tussen 5 voorgerechten, 6 hoofdgerechten en twee desserts waaronder Oléronoesters, carpaccio van zalm, karbonade à la flamande, waterzooi en mosselen.
Wij opteerden voor de oesters maar verdubbelden de 3 naar 6 stuks, de kabeljauwfilet en een koffie ter vervanging van het dessert. De Olérons waren perfect geopend zonder enig spoor van gruis van de schelp, mooi groot en vlezig en super ziltig. Een absolute verfrissing en versnapering op een zomerse middag. Chef Said besteedde anderzijds meer dan aandacht aan de bereiding van het hoofdgerecht. De filet van kabeljauw leuk gebakken op vel kreeg een heerlijke dagverse dijonaise saus mee, evenals een smeuïge puree van aardappelen, een geheel dat rustte op een mooi bedje verse groenten. Preischeuten, lange slierten bijtgare courgette en enkele decoratieve stengels van lente-ui. De aanbevolen Franse rode huiswijn zorgde trouwens voor een leuke en ludieke pairing.
Restaurant Rugbyman N° Two – Steenkaai 12 – Brussel – tel 02-5123750