Laurent Brusset: nieuwe outfits

De nieuwe etiketten van de wijnen Laurent Brusset weerspiegelen het respect voor de tradities van drie generaties wijnbouwers en bevestigen tegelijkertijd de familiefilosfie die permanent onderzoek noodzakelijk acht.

Een nieuw, beter leesbaar logo

Een heldere, donkerrode capsule weerspiegelt het nieuwe logo voor rode wijnen, terwijl witte en roséwijnen in verfijnde harmonieën van geel en roze worden getooid. Een verhoogd etiket in combinatie met lichtere kalligrafie geeft de fles elegantie en moderniteit.

Sinds 2008 beheert Laurent Brusset dit familiehuis, dat in 1947 door zijn grootvader André Brusset in Cairanne werd opgericht. Vandaag de dag telt het landgoed maar liefst een terroir van 70 hectare te midden de diversiteit van de grote crus van de zuidelijke Rhône (Gigondas, Cairanne, Rasteau, Ventoux, Côtes du Rhône). Kortom een geschiedenis en evolutie van drie generaties wijnbouwers-telers.

De wijnen van Domaine Brusset (rode wijnen 90%, witte wijnen 8%, roséwijnen 2%), aanwezig op de 5 continenten en in 26 landen, zijn een referentie in hun appellaties en genieten een wereldwijde erkenning.

Wijnjaar 2020 : wijnen net zo elegant als de nieuwe outfit.

Voor Laurent Brusset is het jaartal 2020 vergelijkbaar met het prachtige jaartal 2017. Inderdaad, “de sanitaire toestand was onberispelijk. Na een regenachtige lente en een droge zomer kon door de lichte regen eind augustus het rijpingsproces worden afgerond. De oogst begon op 2 september 10 tot 15 dagen eerder dan gebruikelijk.

Resultaten: onze 2020-jaren sluiten de gisting langzaam af met een perfecte alcohol-zuurstofbalans. De kleuren zijn duurzaam, de aroma’s zijn expressief en de tannines zijn fijn. Dit is een vintage van kwaliteit en kwantiteit.