Logis hotels in het hartje van de wijngaarden

Ben je een wijnliefhebber? Dan zou je allicht graag willen weten waar je lievelingswijn vandaan komt, die wijnstreek verkennen en er ontdekken hoe de wijn wordt geproduceerd. Een goede reden om wijngaarden te doorkruisen op het ritme van de druivensoorten en wijndomeinen, en halt te houden in een LOGIS HOTEL te midden van de wijnstokken. Of om je hele verblijf rond het thema wijn te organiseren in een van de 100 Bacchus-adresjes van LOGIS HOTELS in Europa.

Frankrijk telt bijna evenveel wijnstreken als departementen. Maar na een degustatie en enkele glaasjes wijn is het gevaarlijk om achter het stuur te kruipen. Een beter idee is om een verblijf te boeken in een nabijgelegen LOGIS HOTEL. Of, zelfs nog beter, in een LOGIS HOTEL met een eigen wijngaard! Hieronder vind je een selectie van vier hotels waar je baadt in gastvrijheid, comfort én wijn.

Bordeaux is zonder twijfel een van de bekendste wijnstreken ter wereld. Ben je in de buurt, meer bepaald tussen Bordeaux en Saint-Emilion, breng dan een bezoek aan Sallebœuf. LOGIS HOTEL ‘Les Secrets Château Pey La Tour’ is er in het hartje van de wijngaarden gelegen. Je belandt er in een ongerepte, authentieke omgeving. Maar ‘Les Secrets’ is ook een karaktervol restaurant met geraffineerde gerechten op basis van verse streekproducten.

We zetten koers naar het hartje van de Bourgogne, naar de streek van Mâcon, die bekendstaat als een culinair walhalla. Ook hier heerst er een echte wijncultus. Waardeer je de rust van een hotel aan de oever van de Rhône? Dan is LOGIS HOTEL ‘Auberge de la Tour’ de place to be. Ook het restaurant staat hoog aangeschreven: chef Patrick Gatinet inspireert zich op streekproducten, die hij omtovert tot gedurfde gerechten!

Verder naar het zuiden, te midden van de wijngaarden van Châteauneuf-du-Pape, ligt het LOGIS HOTEL La Sommellerie in een oase van rust. Deze 17e-eeuwse schaapskooi met dikke muren en typisch Provençaals karakter herbergt 16 gerenoveerde kamers. Het restaurant komt uit op een schaduwrijk terras bij het verwarmde zwembad. Naast een kaart met gerechten op basis van verse lokale producten, is er een bijzondere selectie Côtes du Rhône-wijnen, met o.a. Châteauneuf-du-Pape. In de omgeving geniet je van het beste van de Provence: pittoreske dorpjes, meren, bosrijke gebieden en uiteraard de wijndomeinen en kelders van Châteauneuf-du-Pape, het Venetië van de Comtat (l’Isle sur la Sorgue) of de grotten van de Ardèche.

Autre terroir vinicole baigné de soleil, le Languedoc voit la qualité Nog een andere zonovergoten wijnstreek is de Languedoc. De kwaliteit van de wijnen neemt er jaar na jaar toe, zodat deze niet hoeven onder te doen voor andere bekendere namen. In Margon, ten noorden van Béziers, is LOGIS HOTEL ‘Auberge du Château’ gelegen, een oud wijngoed dat heel wat charme uitstraalt. Het hotel ligt in een grote bos- en bloemrijke tuin. In de kamers en suites vrolijken levendige zuiderse kleuren de kasten en nachtkastjes uit grootmoeders tijd op. Het restaurant is ondergebracht in de ruimte waar vroeger de wijn werd gemaakt. Nissen, balken en een open haard zorgen er voor een gezellige sfeer. De keuken is 100% zuiders, op basis van seizoens- en streekproducten. Op de wijnkaart pronken natuurlijk de streekwijnen, die worden bewaard in de vroegere wijnkelder van het domein.

Voor de gezondheid van de reizigers en hotelteams heeft LOGIS HOTELS een onthaalprotocol opgesteld, dat voldoet aan de strengste hygiënemaatregelen ter bestrijding van het coronavirus. Veel hotels hebben ook besloten om de mogelijkheid te bieden gratis te annuleren tot 48 uur vóór de aankomstdatum. Meer info: www.logishotels.com/nl/informatie-over-covid-19www.logishotels.be

Foto’s logis