Maison Rigal zet Gascogne terug op het erepodium

Herontdek de countryside van de Gascogne (“Les pays des côtes de Gascogne”) en zijn inheemse druivenrassen op een originele en authentieke manier door de nieuwe PYGAT-collectie van Maison Rigal. Vijf gecertificeerde wijnen met een hoge milieuwaarde (HVE). Elke wijn wordt gepresenteerd als een bi-cépage van lokale druivensoorten zoals Colombard, Gros Manseng, Petit Manseng en Tannat.

De wijnen van het platteland van Gascogne: Vins de pays des Côtes de Gascogne: “. In Gascogne is de cultuur van wijn en druivenrassen, vaak inheems, millennia oud. Dagelijks maken gepassioneerde wijnmakers lekkere en expressieve wijnen, zowel toegankelijk als complex, die kunnen worden geserveerd als aperitief of als begeleiding van uw hoofdgerechten en nog meer! Zij zetten zich in voor het behoud van dit natuurlijke erfgoed door de toepassing van duurzame wijnproductie.

PYGAT

De Gascogne is een meervoudig gebied dat zijn kracht en authenticiteit ontleent aan het natura-landschap. PY: een magisch en zonnig Pyreneeën gebergte – G: een sterk geaccidenteerde Garonne – AT: een stormachtige en verfrissende Atlantische oceaan.

Lofzang op de diversiteit en geschiedenis van Gascogne:

Deze nieuwe collectie is beschikbaar onder 5 cuvées in IPG Côtes de Gascogne. Elke wijn vertegenwoordigt een mix van twee inheemse druivensoorten, die de diversiteit van de Gascogne onthullen: Colombard, Gros Manseng, Petit Manseng, Tannat. Deze wijnen geteeld op de karakteristieke bodems van Gascogne zitten boordevol eigenschappen en worden nauwlettend gevolgd door de ouroenoloog, Julien Touboul. Ze ondergaan een rationele wijnbouw en zijn gecertificeerd HVE-Hoge Milieuwaarde. Een collectie gemaakt met als rode draad, gemakkelijk te drinken, toegankelijk en vriendelijk.

Deze wijnen zijn explosief op de neus en fris op het palet. Wij presenteren u met veel plezier het PYGAT-assortiment wijnen die de ongerepte druivensoorten in de kijker zetten. In samenwerking met onze partnerdomeinen, van wijnstok tot glas, drukt dit gamma de fijnere punten en de terroirdiversiteit van de Gascogne uit.”. Julien Touboul, algemeen directeur en oenoloog van Maison Rigal.

Maison Rigal is de referentiewijnleverancier van kwaliteit en exclusiviteit in het zuidwesten, met als kerngebied Cahors, en de ambitie om een kweker te worden. Sinds 1755 is Rigal geïnspireerd door de grote diversiteit aan wijnstokken en de bodem van Zuidwest-Frankrijk. Het dagelijks werk draait om zowel het behoud van deze omgeving als om de aanpassing aan de eisen ervan, van de teelt van de druiven tot en met het eindproduct – wijn in het glas. “ Sharing is caring.”