Martini behaalt duurzaamheidsmijlpaal

Hele druivenmostleveranciersketen van het MARTINI assortiment duurzaam gecertificeerd. Na tientallen jaren pionierswerk op het gebied van duurzaamheid, heeft MARTINI, ‘s werelds nummer één Italiaanse mousserende wijn en vermout van familiebedrijf Bacardi, een duurzaamheidsmijlpaal bereikt: 100% van de wijnmakerijen voor het volledige MARTINI assortiment zijn nu duurzaam gecertificeerd.

Elke druppel druivensap die wordt gebruikt voor de productie van MARTINI vermout en mousserende wijnen, waaronder MARTINI Fiero en het nieuwe MARTINI assortiment niet-alcoholische aperitivo’s, is nu afkomstig van wijnhuizen die zijn gecertificeerd volgens de Equalitas-norm. Dit is de meest uitgebreide duurzaamheidsnorm in de Italiaanse wijnbouw.

Samen met de suikerriet voor BACARDÍ® rum en de 10 botanicals voor BOMBAY SAPPHIRE®, beiden afkomstig van duurzame landbouw, vormt dit een nieuwe belangrijke stap in de richting van Bacardi’s doelstelling om in 2025 100% van haar belangrijkste ingrediënten van duurzaam gecertificeerde leveranciers te vergaren.

MARTINI, dat volgend jaar 160 jaar bestaat, is al langer een pionier op het gebied van duurzaamheid. In 1987 werd L’Osservatorio MARTINI – het MARTINI Observatorium – in Noord-Italië opgericht als centrum voor de bevordering van duurzame landbouwmethoden. Eerst voor de wijnen en recentelijk voor de vele botanische ingrediënten die worden gebruikt voor de iconische vermouts en het alcoholvrije aperitivo-assortiment.

“Het vergt heel wat jaren en toewijding om een mijlpaal als deze te bereiken”, zegt MARTINI Master Blender Beppe Musso. “Al generaties lang zorgen we voor het milieu, voor onze leveranciers en voor de gemeenschap. Deze certificering door Equalitas erkent de waarde van die relaties en van baanbrekende duurzame inspanningen.”

Stefano Stefanucci, directeur van Equalitas, licht toe: “De schaal waarop MARTINI deze mijlpaal heeft bereikt, is een primeur in de Italiaanse wijnindustrie. De Equalitas-certificering is een rigoureus proces dat niet van de ene op de andere dag tot stand komt. Het is daarom buitengewoon dat MARTINI dit voor al zijn wijnmakerijen heeft bereikt.”

Equalitas werkt alleen met externe auditors die expert zijn in de wijnsector. Het certificeringsproces is volledig holistisch en omvat drie duurzaamheidspijlers: milieu, ethiek en economie. Het houdt rekening met alles van de CO2-voetafdruk en het waterverbruik van een wijnmakerij tot eerlijke handelsvoorwaarden voor landbouwers en goede sociale condities zoals opleiding en welzijn.

Victoria Morris, Global Vice President MARTINI, voegt hieraan toe: “De zorg die wij besteden aan de inkoop van elk ingrediënt is terug te vinden in de kwaliteit en smaak van elke druppel MARTINI. Dat geldt net zo goed voor onze klassieke vermouths en mousserende wijnen als voor onze nieuwste innovatie, het fantastische MARTINI-assortiment alcoholvrije aperitivo’s. We zijn er klaar voor om de 160e verjaardag van dit iconische merk in stijl te vieren!”

Meer informatie over de duurzaamheidsinspanningen van Bacardi en de visie om wereldwijd het meest milieuverantwoorde sterkedrankenbedrijf te worden, is terug te vinden op: www.bacardilimited.com/good-spirited.

MARTINI®, een van de meest iconische merken ter wereld, is de toonaangevende naam in de Italiaanse wijnbouw en leverancier van gearomatiseerde en mousserende wijnen van de hoogste kwaliteit. De bekroonde, levendige en bitterzoete smaak van het MARTINI assortiment is het resultaat van geheime mengsels van meer dan 40 plantaardige ingrediënten afkomstig van de beste locaties over de hele wereld. Het MARTINI-assortiment, dat voor het eerst werd gecreëerd in 1863 in Turijn, Italië, omvat vandaag de dag: MARTINI Fiero, MARTINI Riserva Speciale Rubino, Ambrato & Bitter, MARTINI Bianco, Rosato, Rosso & Extra Dry, MARTINI Non-Alcoholic Vibrante & Floreale, MARTINI Asti, Prosecco & Rosé Extra Dry. Bezoek www.martini.com voor meer informatie