Wél de smaak, niet de kater. Wie fan is van bier en BBQ’en kan zijn hart oplaten bij de nieuwe BBQ-producten van Oil & Vinegar. De speciaalzaak voor food lovers komt met tal van nieuwe BBQ-smaakmakers die bierliefhebbers spontaan zullen doen watertanden. Van chips tot een chicken sitter, waarmee je de binnenkant van je kip gaar stoomt met je favoriete drankje.
Beer chicken
Je hebt er misschien al over gehoord, over het Beer Can Recept. Het BBQ-recept wint steeds meer aan populariteit. Daarbij wordt de kip simpelweg op een bierblikje geplaatst en op de BBQ gezet. Het bier – of andere vloeistof – zorgt ervoor dat de kip extra mals wordt en een heerlijke smaak krijgt. Met de Chicken Sitter van Oil & Vinegar kan je zo’n overheerlijke kip klaarmaken in zowel je oven als op je barbecue.
De oortjes en schenkvorm aan de voorkant maken het gemakkelijk om het kookvocht uit te schenken en als jus te gebruiken. Tip! Vul de lekschaal met aardappeltjes of groenten, zodat die heerlijk mee kunnen garen in het vocht dat vrijkomt van de kip. Waarom deze Chicken Sitter niet mag ontbreken in jouw keuken: Maakt de kip tegelijk heerlijk mals van binnen als krokant van buiten – Te gebruiken met bier, wijn, ketjap, prosecco en ander lekkers. – Chicken Sitter – 25,95 EUR bij Oil & Vinegar
Just add some beer
Deze krokante chips hebben de bitterzoete smaak van het iconische Ierse stoutbier Guinness. Heerlijk bij de aperitief of als snack tussendoor. De Guinness Potato Chips worden gemaakt in Engeland en hebben de smaak van het iconische Ierse stoutbier te danken aan een kruidenmix van geroosterde gerst en hop. De gerst en hop worden toegevoegd als de chips nog warm zijn, waardoor de chips heel krachtig van smaak zijn. Leuk weetje: op elke zak staat vermeld wie de chips bereid heeft en door wie de aardappelen geoogst zijn. Guiness Potato Chips – 3,95 EUR bij Oil & Vinegar
Beer Vinegar
Bierazijn met de herkenbare smaak van een strong ale bier, en een aangenaam gebalanceerde combinatie van zoet en zuur. Heerlijk in dressings, in (BBQ-)marinades en -sauzen, en over fish & chips. De zuurgraad van de azijn werkt goed om de zoetheid in de barbecuesaus en marinades in balans te brengen. In marinades maakt de zuurgraad van de azijn het vlees bovendien mooi mals. Beer Vinegar (200 ml) – 9,95 EUR bij Oil & Vinegar
Beer Mustard
Medium pittige mosterd met een intense smaak van een premium Belgisch bier. Het mosterdzaad, de azijn, kruiden en specerijen zijn gedurende 48 uur ingelegd in het bier. Dat uniek proces zorgde ervoor dat de biersmaak zo mooi intens is. De mosterd is gemaakt met Mongozo, een premium bio en fairtrade bier dat glutenvrij is en maar liefst 3 keer op rij de wereldbierprijs won voor beste glutenvrije pils.
Mosterd is een geweldige basis voor marinades en om je vlees mee in te wrijven. De zuurtegraad van de mosterd activeert enzymen in het vlees waardoor het mals wordt. Heerlijk om kip of spareribs mee te marineren. Beer Mustard (195 g) – 5,95 EUR bij Oil & Vinegar
Beer Sauce
Rijke kant-en-klare saus met biersmaak. Mooie balans tussen zoet, zuur, zout en bitter, waardoor er umami ontstaat. Denk je langzaam garend stoofvlees in een pot met gekarameliseerde uitjes, knoflook, gember, tomaten en bier in. Kruidig, hartig en bovenal bijzonder rijk van smaak. Proef je het al? Daarmee heb je al een idee van de gelaagde smaak van deze biersaus.
De smaak van het bier is subtiel aanwezig en past perfect bij de kruidig-hartige smaak van de saus. Je hoeft dus niet per se een bierliefhebber te zijn om toch van deze saus te kunnen genieten. De saus is niet helemaal glad, maar is juist rijkelijk gevuld met een lichte bite. Tilt elk vleesgerecht naar een hoger niveau: van gegrild BBQ-vlees tot gerookte eend of een mals stukje varkenshaas. Ook gemaakt van het Belgische fairtrade bier Mongozo. Beer Sauce – 6,95 EUR bij Oil & Vinegar