Na Tournée Minérale: Tournée Générale … met water!

 

Voel jij je ook een pak energieker na een maandje Tournée Minérale? En ligt jouw einddoel van een strakker figuur tegen de zomer bovendien wat meer binnen handbereik? Een maand zonder alcohol, het doet wat met een mens. Dat is mooi, maar nu volgt de grootste uitdaging: volhouden. Voldoende water drinken is en blijft belangrijk. Met deze tips hou je die gezondere levensstijl moeiteloos aan.

  1. Zien drinken, doet drinken.

Water drinken is van cruciaal belang voor de gezondheid. Water is een natuurlijke dorstlesser en zorgt er enerzijds voor dat je lichaam voldoende vocht opneemt en anderzijds vergemakkelijkt het de afvoer van afbraakstoffen in je lichaam. Om niet te vergeten drinken, plaats je best een waterbron in het zicht. Dat kan een karaf water zijn zodat je die direct bij de hand hebt, maar evengoed een waterkoeler waar de andere gezinsleden ook gebruik van kunnen maken. Zien drinken, doet immers drinken. En zo blijft iedereen fit.

  1. Shaken, not stirred

Tournée Minérale wil uiteraard niet zeggen dat je je alle geneugten van het leven moet ontzeggen. Ook wij kunnen nog genieten van een lekkere aperitief op het terras. Maar wat dacht je van een mocktail? Er zijn online talrijke recepten te vinden voor heerlijke mocktails op basis van water. De nodige smaakjes aan toevoegen, eventueel wat shaken en je bent klaar om te serveren. Onze ambassadrice Steffie Vertriest inspireert met de leukste receptjes op haar blog Bye Bye Cheeseburger.

  1. Hmm, lekker warm

Met de koude dagen van de voorbije weken, kan een lekkere kop thee wonderen doen. Er is – in navolging van de barista-hype – een nieuwe tendens die de kop opsteekt: theedrinken. Met heel exclusieve theesoorten en authentieke smaken van over de hele wereld. Elk deel van het theeritueel is bedoeld om die fijne aroma’s in je mond te laten ontploffen. Thee bestaat echter voor 99% uit water en dus het juiste water uitkiezen, is hierbij van belang. Kraantjeswater is een optie, maar bevat veel mineralen en kalk wat de smaak van een perfecte kop thee kan beïnvloeden. Kies daarom voor zacht water, met een zo laag mogelijke droogrest.

  1. Hmm, lekker verfrissend

Fleur jij ook op van de zon? Wij kijken alvast uit naar de warmere dagen. Water drinken is dan – zeker in de zomer – belangrijk om te hydrateren. Soms verlang je naar iets met nét wat meer smaak. In de zomer kan je op een eenvoudige manier je glas water pimpen met wat stukjes vers fruit. En dan heb je meteen een homemade ice tea.

Geen vers fruit bij de hand? Geen nood, want de drie SqueezeWell fruitsmaken van SipWell (aardbei & meloen, limoen & citroen en blauwe bes) toveren jouw glas water om in een fruitig drankje. Gewoon roeren – daar is James Bond weer – en in minder dan 8 seconden is je dorstlesser klaar. Met de smaak, maar zonder de suikers van een frisdrank. Ook een interessante optie als je voor de kinderen ijslolly’s wil maken.

  1. Bruisend leven

Sparkling, darling! Geniet je van de bruisende bubbels in een frisdrank, maar niet van de hoeveelheid suikers? Dan kan je opteren voor bruiswater. Je hoeft hiervoor zelfs geen flessen te halen in de supermarkt. Moderne waterkoelers, zoals de Sublimo Sparkle, bieden naast gewoon water ook bruiswater aan. Gewoon even tappen en je hebt een fris glas bruisend water. Bij dergelijke waterkoelers kan je ook kiezen tussen koud en warm water of zelfs water op kamertemperatuur.

Voilà, geen excuses meer om onvoldoende water te drinken!