Don Papa viert sweet sugarlandia spring

Idyllische setting en cocktails op de agenda voor een hoopvoller seizoen.

Don Papa Rum, de premium single island rum uit de Filipijnen, heeft zijn nieuwste wereldwijde lifestyle campagne onthuld, waarin het seizoen wordt gevierd waar iedereen op heeft zitten wachten. ‘A Sweet Sugarlandia Spring’ beeldt een dromerige opbloei af, met een sprankje nieuwsgierigheid en verwondering, naast een vleugje romantiek met vier nieuwe heerlijke Don Papa cocktails, gecreëerd door Tomas Delos Reyes, de in LA gevestigde US Brand Ambassador. Sugarlandia is de thuis en het eiland van Don Papa, een tijdloze plek waar natuur nog steeds de dominante levenskracht is.

Om de winterblues van zich af te schudden en de eerste bloesems van de lente en meer hoopvolle dagen met vrienden en familie te verwelkomen, inspireert Don Papa met fantasierijke, lome scènes die zich afspelen op het domein en in wild stijlvolle kamers van Dawnridge House, het legendarische Beverly Hills huis van ontwerper Tony Duquette, laatst te zien in Netflix’s 2020 populaire serie ‘Ratched’. Dit is een plek waar romantische picknicks duren van ‘s middags tot ‘s avonds; waar cocktails worden genipt op terrassen die baden in de gouden stralen van de avondzon en waar groepen vrienden zich verheugen op het lachen en weer samen zijn.

Waar vier nieuwe, verukkelijke Don Papa-cocktails worden gedronken: Descanso Bloom – een sappig, met sake doordrenkt drankje; Avalon Awakens – een fluweelzacht drankje geïnspireerd op de reizen van de Don aan de koele Pacifische kust; Jungle Nectar – een vurige punch die even krachtig als betoverend is; en Botanica Obscura – een bloemenelixer om de woorden waarop we allemaal hebben gewacht te zeggen, werkelijk te vieren: De winter is eindelijk voorbij en ‘The Sweetest Spell of Spring’ is aangebroken.

De fotoserie ‘Sweet Sugarlandia in Spring’, gemaakt door de befaamde Filipijnse fotograaf Steve Tirona uit de VS en geproduceerd door Hyperion LA, zal half april worden onthuld op Don Papa’s Facebook en Instagram.

COCKTAIL RECIPES

Descanso Bloom : 45 ml Don Papa 7 – 22,5 ml Ongefilterde sake – 15 ml limoensap – 15 ml suikersiroop – Meloenbolletjes

Plet 2 meloenbolletjes in een cocktailshaker met een stamper. Voeg Don Papa Rum, sake, limoensap en suikersiroop toe in de shaker. Vul met ijs en sluit de shaker. Shake en zeef in een cocktailglas dat voor de helft gevuld is met ijs. Spies en garneer met de overgebleven meloenbolletjes.

Avalon Awakens : 60 ml Don Papa 7 – 30 ml Ananassap – 22,50 ml limoensap – 7,5 ml Velvet Falernum – 7,5 ml Ube siroop

Voeg in een cocktailshaker Don Papa Rum, ananassap, limoensap, Velvet Falernum en Ube siroop toe en vul aan met ijs. Shake en zeef in een high ball glas over ijs. Garneer met een ananasschijfje en een rietje.

Jungle Nectar : 35 ml Don Papa 7 – 30 ml Guava Nectar – 15 ml Pandan siroop – 22,5 ml limoensap – 1 scheutje Peychauds bitters – 1 partje jalapeño

Stamp een partje jalapeño aan in een cocktailshaker. Voeg Don Papa Rum, Guava Nectar, Pandan siroop, limoensap en Peychauds bitters toe. Voeg ijs toe en shake. Giet in een glas met ijs. Top met ginger ale. Garneer met een schijfje limoen.

Botanica Obscura : 60 ml Don Papa 7 – 22,5 ml citroensap – 22,5 ml Hibiscus siroop – 1 scheutje Mole bitters

Voeg in een cocktailshaker Don Papa Rum, citroensap, hibiscus siroop en Mole bitters toe. Voeg ijs toe en shake. Zeef in een cocktailglas. Garneer met een eetbare bloem.

Don Papa: Prijs: €42 voor 70 cl, te koop in de betere drankenhandel, cavisten, Prik&Tik. Alcoholpercentage: 40%. Don Papa Rum wordt verkocht en verdeeld in België & Luxemburg, exclusief door Premium Spirits : info@premium-spirits.be voor een lijst met leveranciers.

Don Papa Rum, de eerste premium small batch rum uit de Filipijnen, geniet van wereldwijd succes nu de Filipijnse rumvoetafdruk nieuwe landen bereikt en zo de derde grootste rummarkt ter wereld is, naast India en de VS. De pure, originele Noble cane wordt gedistilleerd en rijpt meer dan zeven jaar in Amerikaanse eiken vaten op het eiland Negros Occidental (lokaal bekend als Sugarlandia). Het is de basis voor de lange, rijke gestructureerde afdronk van Don Papa Rum met smaken van vanille, honing en gekonfijt fruit.

De naam Don Papa Rum is geïnspireerd op de onbezongen held en mystieke Papa Isio, één van de vooraanstaande persoonlijkheden van de late 19e eeuwse Filipijnse revolutie. Aanvankelijk was hij een voorman op een suikerplantage, en speelde zijn leiderschap en moed een cruciale rol bij het bevrijden van Negros van de Spaanse overheersing. Don Papa is geïnspireerd door zijn legende en vangt zijn geest en gevoel voor magie in elke fles.