Noord England: culinaire ontdekkingen/slot – The London Carriage works – Liverpool

Dit multi bekroonde restaurant serveert moderne Britse gerechten, aangevuld met lokale, verse en seizoensgebonden producten. The London Carriage Works kreeg zijn naam toen tijdens externe renovatiewerken van het gebouw, de oorspronkelijke naam van het bedrijf in het metselwerk verborgen bleek te zitten. Het gebouw dateert uit 1860 en werd opgetrokken als atelier voor de bouw van wagens en koetsen en dit in de toenmalige trendy stijl van een Venetiaans palazzo.

Het restaurant werd geïntegreerd in het Hope street hotel en is toegankelijk zeven dagen op zeven van ontbijt tot slaapmutsje, met lunch, high tea, avondmaal, diner en cocktails in-between. Het restaurant zorgt eveneens voor de catering tijdens bruiloften of andere familiefeesten, vergaderingen en zakelijke diners.

Het keukenteam staat olv. chef Dave Critchey die een moderne keuken met Britse flair presenteert maar evenzeer de klanten verrast met klassieke gastronomische bereidingen. Het netwerk met lokale producenten met een selectieve keuze van gezonde ingrediënten uit noordwest England is tevens een inspiratiebron voor creatieve nieuwigheden. Dankzij het netwerk kan een leuk aanbod van ster seizoengebonden specialiteiten worden opgezet waardoor de gasten een dagverse creatie op hun bord krijgen, al dan niet vermengd met de versheid en zilte toetsen van vis en schaaldieren, maar ook sappig mals vlees en romige kazen maken deel uit van het globale assortiment.

In het lente-menu zitten groene accenten van Wirrall waterkers, witte asperges, courgettebloemen, erwtenspruiten en kazen van de Cheshire Saffron familie, de electische smaaktoetsen van deze ingrediënten lopen wonderwel samen met  het Lakeland konijn  of Loch Fyne St Jacobsvruchten van de Claremont farm.  Andere blikvangers zijn de ‘King of Fish’, de Atlantische tarbot en de botermals Schotse chateaubriand. De afronding van het menu is in handen van de chef patisserie die zorgt voor ene creatie van yuzutaart met exotische Aziatische aroma’s van groene matchathee, een variatie op de klassieke citroentaart met Aziatische accenten.

Op de wijnkaart nagenoeg 200 selecties uit alle wijnregio’s met accenten op Carameredruif, Viognier, Macabeo, Gewurztraminer, Pinot Gris en Madrleine Angevine, niet altijd de meest gekende en populairste wijndruiven aldus Dave, maar wijnselecties die leuke parings met de gerechten mogelijk maken.

Wij opteerden bij onze proeverij voor een selectie uit het menu ‘Visit England diner’. Als voorgerecht een lentesoepje van Wirrall waterkers en baby spinazie, sojabonen, botermelk en gepocheerd ei. Leuke smaakassociaties bijzonder heerlijk en mooi romig. Volgde een op houtskool gegrilde tonijn uit de Indische oceaan met garnituur van babygroentjes, miso en Oost-Indische kers. Leuk decoratief met zeer subtiele aroma’s  en fijne knapperige groentjes, een gerecht dat onze smaakpapillen alleszins wist te bekoren. Ook voor het hoofdgerecht kozen we voor vis, ditmaal een leuk gebakken schotse zalm met
kerstomaatjes, aangevuld met pittig gemarineerde en gegrilde rivierkreeftjes, beurre blanc van de Cheshire saffron en gestoomde bloemkool en broccoli. Als extra tafelgarnituur o.m. zoete aardappel, wortel met honing, gebakken groene asperges en parmezaanschilfers waardoor je naar hartelust jouw keuzegerecht kan verrijken.

Bij het dessert schoven we de chocoladetaart van Belgishe chocolade met mascarpone van bloedsinaasappel terzijde en kozen resoluut voor de yuzucitrus met heerlijke matcha thee, meringue en gekristaliseerde munt. Een huisvariatie van het île flottante. Overheerlijk!

The London Carriage works – c/o Hope street hotel – Hope Street – Liverpool

Culinaire commentaren:

Tasted4you:  5 minutes

leuke decoratieve presentaties

succulente bereidingen

delicate smaakassociaties

intiem gezellig kader

attentievolle bediening

aanrader!