“Petit” Chardonnay van Laroche

Met zijn expertise in Chardonnay, lanceert Laroche in mei 2021 een low proof Pays d’Oc wijn op de jaargang 2020. De ontwikkeling van deze wijn is het resultaat van een observatie: “meer verantwoord” drinken is een groeiende zorg bij sommige consumenten.

Versheid boven alles

Gemaakt van druiven geselecteerd uit koele terroirs in de Orb vallei en in het Limoux gebied, werd deze wijn ‘s nachts geperst om oxidatie te voorkomen en het gebruik van zwavel te beperken. Daarna volgt een lichte bezinking en een langzame gisting met Chardonnay-vriendelijke gisten (Bourgondisch).

De wijn rijpt op fijne droesem gedurende 4 tot 5 maanden. Een klein percentage wordt op hout gerijpt (7,5%). Er wordt ook gebruik gemaakt van plantaardige vinificatiemiddelen (veganistische wijn) vóór de koude stabilisatie.

Tenslotte wordt na de rijping 20% van de alcohol verwijderd met een techniek die de wijn respecteert en zijn aromatisch potentieel behoudt.

Géraud Blanc, wijnmaker van de Mas de la Chevalière omschrijft de wijn als volgt: “In de mond spreidt hij een grote lichtheid uit, terwijl tonen van wit fruit en hints van bloemen, de neus overheersen. Het is een verfrissende en levendige wijn”.

De Petit Chardonnay wordt gepresenteerd in een geëmailleerde fles, eco-ontworpen met een recycleerbare kurk gemaakt van suikerriet derivaten. De “marinière” stijl is geïnspireerd op de negen sluizen van Fonseranes, een Unesco werelderfgoed site, op 5 minuten van Mas La Chevalière

Licht en verfrissend – alc vol 9.5% – Aanbevolen verkoopprijs: 9,00€