Pink gin vinegar

Zonnige dagen vragen om rooskleurige drankjes. Dankzij Oil & Vinegar grijp je daarvoor niet langer naar het typische glas rosé. Dit voorjaar creëer je je eigen (virgin) cocktails met een vleugje originaliteit en een scheutje Pink Gin Vinegar. Zin in zon? Van saladedressing tot een heerlijk fris drankje: just add a splash of Pink Gin Vinegar!

Bekijk het leven door een mooie rooskleurige bril met deze heerlijk frisse Pink Gin Vinegar. Deze unieke azijn heeft de friskruidige smaak van gin, maar dan met haast geen alcohol (0,96%). Hij is heerlijk in salades, bij vis én je maakt er zelfs (bijna alcoholvrije, 0,96%) cocktails mee. Combineer met tonic of prosecco en werk af met verse frambozen en munt. Zo creëer je in een handomdraai een uniek, simpel – maar o zo lekker – drankje! De geur is van botanische gin-kruiden (kardemom, jeneverbes, venkel en steranijs) en de smaak is zoet en fruitig zuur met dank aan de frambozen.

Deze Pink Gin Vinegar is hét (Moederdag)cadeau voor ware Gin-lovers! Je pakt niet alleen uit met een bijzondere azijn, maar ook met een heel mooie fles. Het lijkt net échte Gin, maar met heel wat meer mogelijkheden in de keuken. Je tovert er ongetwijfeld een glimlach mee op het gezicht van de ontvanger.

Dressingtip: Extra vierge olijfolie met citroen. Heerlijk in fruitsalades. De frisse smaken versterken elkaar.

Ceviche recept: ceviche is vis gekookt in citruszuur, maar het kan ook gemaakt worden met de zuurtegraad van deze azijn. Het zuur werkt in op de eiwitten in de vis en maakt ze ondoorzichtig en stevig. De smaak en de structuur is dan veel delicater dan die van gekookte of gebakken vis.