ProWein world altijd in beweging

Uitstel van ProWine São Paulo tot 2021 – goede reactie op de ProWine in Shanghai in november 20 – de voorbereidingen voor de ProWein 2021 in Düsseldorf

Het coronaviruscrisis blijft de internationale wijnindustrie sterk beïnvloeden. Momenteel is ProWine São Paulo – oorspronkelijk gepland voor 20-22 oktober 2020 – uitgesteld tot volgend jaar. Vanaf medio oktober worden weer grotere evenementen toegestaan in São Paulo. Maar de onduidelijke regelgeving van de kant van de overheid was een te grote onzekerheidsfactor om ProWine betrouwbaar te plannen. Uit voorzorg heeft de Messe Düsseldorf daarom samen met haar twee samenwerkingspartners Emme Brasil en Inner Group besloten om het evenement uit te stellen tot oktober 2021.

In China is de situatie anders: daar kan ProWine in Shanghai plaatsvinden van 10 tot 12 november 2020 zoals gepland. In tegenstelling tot Brazilië zijn er op de site van Shanghai duidelijke instructies en regels voor het houden van evenementen. Verschillende grote internationale paviljoenorganisatoren, waaronder het Federale Ministerie van Voedsel en Landbouw (BMEL) in samenwerking met het Duitse Wijninstituut (DWI), Viniportugal, Advantage Austria (Oostenrijkse Federale Economische Kamer), de Sake en Shochu Manufacturers’ Association of Japan en de GCF Group (Grands Chais de France) hebben zich al geregistreerd. Dit is een bemoedigend teken dat de wijnhandel na maandenlange stilstand weer op gang kan komen. Ook al hebben vanwege reisverboden nog niet alle internationale paviljoens besloten om deel te nemen, ze zijn actief op zoek naar oplossingen. Zo moeten er bijvoorbeeld lokale dochterondernemingen of importeurs bij worden betrokken. Los daarvan zullen veel exposanten uit China vertegenwoordigd zijn op ProWine in Shanghai. Onder andere COFCO – Great Wall en UP-Chinese Wine hebben hun tentoonstellingsruimte uitgebreid. Ook worden daar verschillende Chinese wijnregio’s voor het eerst verwacht met eigen presentaties.

De volgende ProWein in Düsseldorf vindt plaats in maart 2021. Een uitgebreid hygiëneconcept op maat van ProWein en zijn specifieke eisen wordt momenteel ontwikkeld. De planning voor ProWein 2021 is momenteel in volle gang.

Verdere data in de ProWein kalender zijn ProWine Singapore van 2 tot 5 maart 2021 en ProWine Hong Kong van 12 tot 14 mei 2021.