(H)EERLIJKE INGREDIËNTEN, VOL VAN SMAAK…
Restaurant Pazzo, wat vertaald uit het Italiaans ‘prettig gestoord’ betekent, vond indertijd een onderkomen in een voormalig pakhuis aan de Antwerpse haven. Chef Ingrid Neven werd in 2010 op haar 30ste, ladychef of the year meteen de jongste Lady Chad ooit. Sedertdien is ze haar motto “ een pure keuken staat bij mij voorop, geen gepruts met mooie en goede producten. Eten en drinken moet niet te gecompliceerd zijn om lekker te zijn” trouw gebleven met frisse, succulente creaties.
Chef Ingrid Neven en haar team combineren de beste culinaire invloeden uit de hele wereld. Franse, Italiaanse en Japanse smaken worden moeiteloos met elkaar gecombineerd. Chef Ingrid probeert graag iets nieuws, zonder de traditie te negeren en zonder ingewikkelde hoogstandjes. Maar wel met eersteklas ingrediënten die barsten van smaak. En wie graag eens tussen de truffels snuffelt, zal Pazzo leren kennen als een huis van vertrouwen…
Bij een wereldkeuken hoort een uitgebreide wijnkaart, met een selectie van over de hele aardbol. Pazzo is een wijnrestaurant, een plaats waar eten en wijn harmonieus samengaan. Evenals enkele grote labels, biedt Pazzo u ook een selectie aan van enkele minder bekende domeinen. Waar vakkennis bovenaan staat. Het enige wat telt is kwaliteit. Niets meer, niets minder…
Chef Ingrid Neven volgde haar opleiding aan de hotelschool van Herk-de-Stad en liep onder meer stage bij Château Neercanne. Toenmalig chef Hans Snijders leerde haar hoe ze de keukentechnieken kon verfijnen en bracht haar eveneens in contact met sommelier William Wouters die een kok zocht voor zijn nieuw restaurant Pazzo in Antwerpen. Klanten kunnen haar aan het werk zien in de open keuken. Een chef zonder kapsones, maar met zichtbaar plezier in wat ze doet. In 2010 werd ze uitgeroepen tot “Lady Chef of the year” en in 2011 verwierf ze de prestigieuze titel “Meesterkok van België”.
Tom d’Hooghe, een oud-leerling van de Antwerpse hotelschool PIVA, is samen met Ingrid Neven de drijvende kracht achter Pazzo. Tom verzorgt het hele wijngebeuren, dat hij overnam van zijn leermeester, William Wouters, de vorige eigenaar. William, gekend en gewaardeerd als één van de beste sommeliers van België, verhuisde in juli 2014 naar Portugal, waar hij, samen met zijn vrouw Filipa Pato, de eigen wijngaarden verder bewerkt. En trouwens prachtige wijnen maakt…
Uiteraard zijn Ingrid en Tom niets zonder hun team : Sous-chef Alexander, Chef de Partie Sana en Oscar en Alex in de keuken. Tom, Jens en Randy als Specialisten in de zaal. Het leven is te kort om slechte wijn te drinken, vindt men bij Pazzo. Hier, in een pakhuis van ca. 200 jaar oud, komen wijnen van over de hele wereld samen. Grote klassiekers, maar ook onbekende parels. Per glas of per fles. Bij Pazzo krijgt u nooit een wijn die “gewoon” bij uw eten past, maar een wijn die verliefd is op het gerecht en er een dansje mee maakt op uw tong…
Zelfs na meerdere bezoeken blijft het voormalige pakhuis zorgen voor een leuke setting met makkelijk zittend meubilair en metalen tafeltjes. De houten balken en bekleding geven een uitnodigend gevoel en rustbrengende toetsen.
Bij onze proeverij getuigden een aantal creaties op de kaart van Ingrids liefde voor de truffel; Zowel de gewone truffel als de witte truffel werden aangevuld door andere topingrediënten. Creaties waarmee de chef steeds opnieuw de gasten weet te verrassen.
Voor onze proeverij opteerden we voor een gegrilde inktvis als voorgerecht en een rundtartaar met truffel als hoofdgerecht.
Het voorgerecht werd een leuke decoratieve presentatie met een subliem gegrilde pulpo met garnituur van zeer fijne wortelreepjes, kardemon, een espuma van yoghurt en sinaasappel, granaatappelpitten, koriander en sesam. Knapperig en pittig met zeer mooi aroma en aangename espuma; Een mooi smaakevenwicht wist onze smaakpapillen intens te begeesteren. Alvast een leuke introductie die zorgde voor een aangename pairing met onze rosé prosecco. Een voltreffer zonder meer.
Het hoofdgerecht, de grof met handgesneden rundtartaar ‘alartufo’, werd rijkelijk bestrooid met verse truffelschijfjes waardoor het vlees extra smaak kreeg. Een besliste ‘must tray’ die door Ingrid perfect werd geserveerd. Als extra garnituur enkele zuinige maar leuk pittige toefjes van mosterdmayonaise, peterselie en een potje chips. Een mooi kruidig geheel met evenwichtig smaakpalet, perfect gedrapeerd met pittige druppeltjes olijfolie. Een erg lekkere en aangename creatie. Deze werd ondersteund door een aangename, zachte maar toch volrode, karaktervolle en krachtige Toscaanse Addo met mooie fruitige accenten. Andermaal een voltreffer die uitpuilde van smaakvolle topingrediënten.
Restaurant Pazzo – Oude Leeuwenrui 12 – 2000 Antwerpen – tel (0)3 232 86 82 – contact@pazzo.be – zaterdag en zondag gesloten
Culianire commentaren:
Tasted4you: 5 minutes – leuk decor – aangename, zeer lekkere en erg decoratieve gerechten bereid met dagvers topingrediënten – voorliefde van de chef voor truffels.
Michelin: opgenomen
GaultMillau: streven om het palet van de gast optimaal verwennen – ook populaire wijnbar op de verdieping