Saint James brengt VSOP rum op de markt

SAINT JAMES, wereldwijd nr 1 binnen de pure cane rum, heeft nu met zijn VSOP een gloednieuw lid in de familie.

De nieuwe SAINT JAMES VSOP heeft meer dan 4 jaar gerijpt op nieuwe merikaanse en geselecteerde rode ex-Bourbon eikenhouten vaten. De combinatie van deze 2 vaten geeft de VSOP niet alleen een perfect evenwicht maar ook een diepe en levendige intensiteit. De geroosterde noten vermengen zich opmerkelijk goed met ruidige noten zoals vanille en kaneel. Noten van gekonfijt fruit omhullen het geheel van dit smaakpalet.

SAINT JAMES VSOP is reeds bekroond met een “Master”-medaille op de “The Rum Masters 2021”-wedstrijd. De jury omschreef deze referentie als “gedurfd en elegant, met noten van zoete amandel tegen een achtergrond van zeer oude rum”.

SAINT JAMES VSOP is te verkrijgen vanaf juni in de bierhandel voor een adviesverkoopprijs van € 40,99

SAINT JAMES VSOP is een smaakvolle rum perfect om puur te drinken, en die wonderen verricht in een cocktail zoals de Old Fashioned : 60 ml SAINT JAMES VSOP – 1 scheutje bitters – 15 ml rietsuikersiroop. Garnituur : sinaasappelzeste.

SAINT JAMES is ‘s werelds nr 1 pure cane rum of rhum agricole. Pure cane rum wordt gemaakt van vers geperst suikerrietsap, terwijl industriële rum gemaakt wordt op basis van melasse, een bijproduct van suiker-raffinage. Sinds 1765 produceert SAINT JAMES rum op basis van puur suikerrietsap van de eigen suikerrietplantages op Martinique. In 1996 behaalde SAINT JAMES zijn Appellation D’Origine Contrôlée (AOC) Martinique, die de kwaliteit van het product benadrukt. Het weerspiegelt het karakter van deze rum en de intieme band tussen het product, het terroir en het vakmanschap over generaties heen. Om hun respect voor het eiland te eren, neemt de distilleerderij duurzame ontwikkeling op in elke stap van de productie. Dit met als doel een neutrale ecologische voetafdruk te bereiken.