Spritz van Meyer’s brothers

Cocktailsuggesties om de artisanale Spritz van Meyer’s brothers opnieuw te beleven.

 

Meyer’s Granita Spritz

Een eerste recept ontwikkeld door de Monday Morning Cooking Club, die belooft Spritz fans te verleiden. Het is een vrij eenvoudige variatie, maar het is de moeite waard om over na te denken!

Bereiding: Verwarm in een steelpan 8cl Meyer’s Spritz, 10cl Crémant (Champagne of Prosecco), en tussen de 10 en 20 gram suiker, afhankelijk van de consistentie en uw voorkeuren. Roer regelmatig om zodat het mengsel niet aan de kook komt, en haal de pan van het vuur zodra de suiker volledig is opgelost. Voeg 10 cl vers geperst sinaasappelsap en 5 cl bruiswater toe en roer.  Zet het mengsel een nacht in de vriezer, en breek de volgende dag de ijskristallen met een stamper of vork. Zet het geheel terug in de vriezer voor minstens 6 uur… en serveer het tijdens de cocktail!

Meyer’S Italiano Spritz

Deze cocktail, vergelijkbaar met de Americano, is ideaal bij een hamburger en werd geïnspireerd door het boek “Les cocktails c’est pas sorcier”, geschreven door Mickaël Guidot.

Bereiding: Meng in een shaker 3cl Meyer’s Spritz, 3cl Vermouth, 3cl rode vruchtensiroop (u mag zelf kiezen welke) en 2cl limoensap. Schud en serveer, bij voorkeur in een highball-glas. Vul aan met bruisend water (naar smaak) en garneer met een citroenschil.

Meyer’s Sirocco Spritz

De Sirocco is een cocktail die gewoonlijk met Campari wordt gemaakt. Vervang dit bittertje door Meyer’s Spritz wat zorgt voor een iets minder bittere, iets meer oranje cocktail. Ideaal om de (te) klassieke Bloody Mary te vervangen bij het aperitief!

Bereiding : Giet in een highball-glas gevuld met ijsblokjes 4cl tomatensap, 1cl F. Meyer’s Ginger Liqueur en 4cl Meyer’s Spritz. Roer met een cocktaillepel, vul het glas vervolgens aan met een lichte pils (Belgisch voor de gelegenheid) en zorg ervoor dat u niet te veel schuim maakt. Aarzel niet om een roerstaafje met een kerstomaatje en een olijf toe te voegen ter versiering.

Meyer’s Grapefruit Spritz

Makkelijk te maken, we wedden dat je deze zomer niet zonder deze Meyer’s Spritz cocktail kan!

Bereiding: Meng in een shaker 4,5 cl Meyer’s Spritz, 1,5 cl vers limoensap, 1,5 cl vers grapefruitsap, 1 eiwit. Schud eenmaal krachtig zonder ijs (droogschudden).  Voeg ijsblokjes toe en shake een tweede keer. Giet in een glas gevuld met ijsblokjes met behulp van de zeef, en garneer met een grapefruitschil.

Meyer’S “Le Frais” Spritz

“Le Frais” is de perfecte zomercocktail om u te verfrissen tijdens een picknick of op uw balkon. Eenvoudig, lekker en fris, het geeft een tweede leven aan uw fles Meyer’s Spritz.

Bereiding: We hebben 4,5cl Meyer’s Spritz nodig, 1,5cl Meyer’s Artisanal Gin, 3 el Strawberry Rhubarb Salsa, Sparkling Artisanal Lemonade en een bosje munt als garnering. Vul het glas met ijsblokjes en voeg de aardbei-rabarbersalsa toe. Giet er Meyer’s Gin en Meyer’s Spritz bij. Vul aan met Sparkling Handmade Lemonade en roer met een lepel. Garneer met het muntboeket.

Meyer’s Spiritz is te koop in de winkels van VINS PIRARD

Meyer: distilleerders van vader op zoon

Zolang men zich kan herinneren is de naam van de familie Meyer verbonden met de distillatie van fruit in de Villévallei. In het kleine dorpje Hohwarth, in de Elzas, heeft het bedrijf zich ontwikkeld met het doel brandewijnen van hoge kwaliteit te produceren. De knowhow van een meester-distilleerder is een beroep waarvoor geen specifieke opleiding bestaat. Het vereist de kunst om de kwintessens van de vrucht te extraheren door middel van een complex proces.

Een jarenlange ervaring die vaak van generatie op generatie wordt doorgegeven, zoals het geval is bij de Meyer distilleerderij. De vruchtenbrandewijnen van de Distillerie F. Meyer’s zijn nu wereldwijd bekend. Tot de producten die de distilleerderij aanbiedt, behoren ook F. Meyer’s Creams en Liqueurs en Meyer’s Alsatian Whiskies: een superieure blend die een perfect evenwicht vormt tussen een graanwhisky en een gemoute gerstwhisky. Een single malt die, zoals de naam al doet vermoeden, voor 100% uit gemoute gerst bestaat.

Sinds 2014 heeft de distilleerderij F. Meyer ook een reeks aperitieven ontwikkeld, waaronder Meyer’s Artisanal Spritz, een alcoholische drank op basis van voornamelijk bittere sinaasappel en gentiaan. Meyer’s Artisanal Gin wordt hoofdzakelijk gemaakt met jeneverbessen, citroenmelisse en koriander.