Symington: familie met een duurzame visie

Altano Organic Wine 2018 en Graham’s Porto Natura Reserva: Twee biologische referenties
Altano Organic Wine 2018: de jeugd in actie
De jongste wijnen van de nieuwe Symington-generatie maken zowel letterlijk als figuurlijk “natuurlijk” deel uit van een duurzaam wijnbouwproject. Ze hun bestaan te danken hebben aan hun voorouders die in de loop van de decennia de wijngaarden en het hele proces minutieus hebben voorbereid. De Altano Naturalmente DOURO 2018, een 100% biologische wijn, is daar een goed voorbeeld van.
Deze biologische donkerrode wijn van de Douro Superior appellatie, met zwarte bessen- en braambessenaroma’s, is samengesteld uit drie emblematische druivensoorten uit de regio: Touriga Nacional, Touriga Franca en Tinta Barroca. Gegarandeerd veganistisch en vegetarisch, zal hij ongetwijfeld een breed scala aan consumenten en voedingsvoorkeuren of overtuigingen aanspreken. Terwijl er tegenwoordig steeds meer belangstelling is voor veggie-barbecues waar deze wijn perfect bij past, zal hij net zo goed met een gegrilde biefstuk geapprecieerd worden. Deze wijn heeft zijn naam te danken aan de Altano, de warme wind die in de zomer waait over de Vilariça-vallei in de Douro-regio van Noordoost-Portugal. Vanaf de eerste slok geeft hij dezelfde warme sensatie. Met een gemiddelde zuurgraad en gematigde tannines smaakt hij lekker vol in de mond.
Altano Organic Wine 2018
Donkerrood – Zoete zwarte bessen- en braambessengeur – Serveren tussen 16 en 18°C – Alcohol: 13,5% – Te koop bij Delhaize: aanbevolen verkoopprijs: 7,99 euro
Graham’s Natura Reserve Port, de natuurlijke biologische Porto
Een bio-porto: Symington stelt des te fierder zijn cuvée voor, de W. J. Graham’s Natura Reserve Port, afkomstig uit twee van de mooiste wijngaarden van de Douro en gecertificeerd 100% biologisch. Het is in deze twee subregio’s, die bekend staan om hun droge en warme microklimaten, dat alle ideale omstandigheden zijn samengebracht om een uitzonderlijke natuurlijke wijnbouw te ontwikkelen. De familie Symington had niet meer nodig om een portwijn te produceren die geïnspireerd is door hun duurzame aanpak en perfect aansluit bij de ambities en overtuigingen van de groep.
W. & J. Graham’s Natura Reserve Port zal heerlijk smaken aan het einde van de maaltijd, met noten- of chocoladedesserts, maar ook met sterke kazen, hij heeft alles in huis om zowel ervaren kenners als nieuwe generaties, die zowel nieuwsgierig als veeleisend zijn, voor zich te winnen. Om ervan te genieten, serveer je het best op kamertemperatuur.
Graham’s Nature Reserve Port
Donkerrood – Frisse en bloemige geur, gevolgd door een rijke, zachte en fruitige smaak – Serveer na afloop van een maaltijd met chocolade, dessert met nootjes of een sterke kaas – Serveren op kamertemperatuur – Alcohol: 20% – Te koop bij Delhaize: aanbevolen verkoopprijs: 12 euro
Vijf generaties, duurzaam in de Douro
In de wereld van de wijn roept de naam Symington spontaan de woorden “familie” en “generatie” op, met coherentie en samenhang als koppeltekens. Al meer dan 130 jaar volgen vijf generaties elkaar op langs de Douro-rivier (en meer recentelijk ook in het zuiden van het land) om wijnen en porto’s van hoge kwaliteit te creëren en te produceren, die vandaag over de hele wereld worden geëxporteerd.
Zevende van de meest bewonderde wijnmerken
In 2020 werd Symington uitgeroepen tot het zevende meest bewonderde wijnmerk ter wereld door Drinks International en een jury van 200 persoonlijkheden, wijnjournalisten, Masters of Wine, docenten, aankoopverantwoordelijkheden en invoerders. Symington verbindt zijn toekomst resoluut met een aanpak die de planeet en de toekomstige generaties respecteert. Isabel Monteiro, Market Manager van Symington en verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de familiegroep op de Belgische markt bevestigt : “Duurzame ontwikkeling is een plicht voor Symington. We zijn al 130 jaar in de regio gevestigd en weten dat we met het grootste respect moeten omgaan met wat de natuur en de mensen ons hebben gegeven. Vandaag meer dan ooit denken we aan de lange termijn. We weten dat ons vermogen om nog vele jaren wijn te blijven produceren afhankelijk is van een stabiel klimaat en een gezond ecosysteem. En de toekomst van ons bedrijf hangt af van de kracht en veerkracht van onze lokale gemeenschappen, werknemers en boeren.
Duurzame ontwikkeling, een plicht met een grote P
“De huidige milieuproblematiek vereist dat we de creatieve en pioniersgeest van de vorige generaties toepassen op de uitdagingen van onze tijd. We weten dat we de grenzen van duurzame wijnbouw moeten blijven verleggen om onze natuurlijke ecosystemen actief te beschermen, de uitstoot van koolstof te beperken en de lokale gemeenschappen in de regio’s waar we werken te ondersteunen.
Naast de wijnindustrie wordt de eco-verantwoordelijke aanpak van Symington benadrukt door verschillende belangrijke initiatieven en recente lidmaatschappen: • Symington is een trots lid van B Corp – een wereldwijde beweging van bedrijven die professionele activiteiten beschouwen als een “kracht voor goede” . B Corp-certificering wordt bereikt door bedrijven die worden gecontroleerd volgens strenge normen op het gebied van sociale en milieuprestaties, verantwoordingsplicht en transparantie. – • Begin 2020 sloot Symington zich aan bij Wineries for Climate Action: een nieuwe vereniging van wijnmakers die vastbesloten is om te reageren op de ernst van de klimaatnoodtoestand door onmiddellijk actie te ondernemen om hun CO2-voetafdruk te verminderen. – • Als onderdeel van de voortdurende inzet van Symington Family Estates om sociale en ecologische doelen te ondersteunen, heeft het bedrijf ingestemd met een langdurige samenwerking met de vereniging Rewilding Portugal. – • Missie 2025: de groep heeft een wereldwijde duurzaamheidsstrategie ontwikkeld met ambitieuze doelstellingen naar 2025.