Nieuwe gerechten bij Brasserie Nieuw Noord – Rotterdam

Nazomer zonnestralen vang je op dit vernieuwde terras in Rotterdam-Noord. Sinds de opening in december loopt het storm bij Brasserie Nieuw Noord aan de Bergweg in Rotterdam-Noord. Gasten komen er dagelijks voor ontbijt, lunch en diner. Op een zonnige dag strijken ze er ook graag neer op het fijne nieuwe terras pal voor de deur. Op een druilerige dag kunnen gasten zich binnen op een van de stoelen nestelen en zich warmen aan een heerlijk kopje espresso of een geurige cappuccino. Daarnaast kunnen ze zichzelf trakteren op verrukkelijke pancakes met maple syrup en vers fruit. Voor wie het nog niet heeft gehoord: Brasserie Nieuw Noord heeft sinds kort niet alleen een nieuw terras, maar ook een nieuwe menukaart met nóg meer lekkere gerechten. Wandel snel weer eens binnen en proef de nieuwe kaart met onder meer een hamburgerbol met pulled zalm. Bon appétit!

Nieuwe gerechten bij Brasserie Nieuw Noord

Brasserie Nieuw Noord heeft een typische klassieke Franse uitstraling, maar met het robuuste elan van de Maassstad. Sinds kort heeft de zaak een vernieuwde menukaart waarop zowel oude bekende staan, zoals de club sandwich en de pancakes met maple syrup, als nieuwe gerechten zoals een desem met humus en gegrilde groenten, zoetzure komkommer en chips en geroosterde courgette gevuld met geitenkaas en seizoensgroenten. Ook op de dessertkaart staan nieuwe toetjes, zoals de chocolademousse van witte en donkere chocola met crumble.

Nog even het terras op

Brasserie Nieuw Noord is deze zomer uitgebreid met een fijn terras. Een plek waar je je weer even in vakantiesferen waant door de houten vlonders, de van steigerhout gebouwde banken en houten tafels met daarnaast prachtige bloempotten die zorgen voor een fleurige omgeving.

Grote parasols bieden bescherming tegen (te) felle zon, maar bieden ook troost bij een klein regenbuitje. ’s Avonds en in de wintermaanden zorgen de heaters langs de gevel voor extra warmte. Geniet er van een heerlijke kop koffie van onberispelijke kwaliteit. Strijk er neer voor de lunch of plof er ’s avonds neer voor een goed glas wijn of ijskoud biertje van de lokale bierbrouwerij Noordt.

Achtergrond

Aryan Tieleman heeft na jaren van afwezigheid besloten toch weer een nieuwe zaak te openen in Rotterdam. Brasserie Nieuw Noord opent waar voorheen Café Schoonewil zat gevestigd. Op het kruispunt van het Oude Noorden, Kleiwegkwartier, Crooswijk en Liskwartier. Het is voor het eerst dat vader en dochter samen een horecazaak gaan runnen. Rose Tieleman heeft al jarenlange ervaring in de horeca en begon al op haar vijftiende als kamermeisje bij Hotel New York. De passie voor horeca is haar letterlijk met de paplepel ingegoten. ,,We gingen altijd uiteten en dan bij de horecazaken van mijn vader.’’ Hoewel Aryan de Maasstad inmiddels heeft verlaten, liggen hier wel zijn roots. Zijn dochter woont op steenworp afstand van de nieuwe zaak en is ook een geboren en getogen Rotterdammer.

Brasserie Nieuw Noord – Bergweg 80, 3036 BD Rotterdam – Openingstijden: Zondag t/m donderdag van 10:00 tot 22:00 uur – Vrijdag en zaterdag van 10:00 tot 22:30 uur. www.brasserienieuwnoord.nl