Verwenadresjes 2016 – mei – ‘t Vlasbloemeken – Koewacht/NL

Nadat u eerst een aperitief heeft genuttigd in de lounge met diverse amuse hapjes kunt u aan een met linnen gedekte tafel genieten van de prachtige gerechten. Deze worden geserveerd, begeleid met een mooi glas bijpassende wijn. Gastvrouw Bianca, eveneens sommelier, zorgt voor doordachte wijnspijsadviezen waarbij haar voorkeur uitgaat naar Europese wijnen met extra accentjes voor Duitse en Portugese wijnen. Maar men kan evenzeer een keuze maken in de uitgebreide wijnkaart.

De eigentijdse inrichting met warme kleuren, mooi tafellinnen en fraai glaswerk faciliteert het genieten van de topproducten uit de keuken. Het interieur wordt opgevrolijkt door een aantal kustwerken die om het kwartaal wisselen zodat regelmatige bezoekers de indruk krijgen telkenmale een ander restaurant te bezoeken. In Eric en Bianca van Bochove zijn sinds eind 2005 de trotse eigenaren van dit in het Zeeuwse-Vlaamse grensdorp Koewacht gelegen restaurant. Sinds 2008 is restaurant ’t Vlasbloemeken lid van de Jeunes Restaurateur, in 2011 werd het restaurant bekroond met 1 ster in de Michelingids.

Koewacht is een typisch grensdorpje waarbij de grens tussen België en Nederland, zich dartelend en kronkelend een weg baant in het dorp. De naam Koewacht duikt voor het eerst op eind 16de eeuw wanneer de Spaanse overheersers er een aantal forten bouwen om de oprukkende Staatse troepen, de Hollanders, de pas af te snijden. Koewacht is een oud vlassersdorpje dat nog steeds een groot deel van het Nederlandse vlas aanlevert en biedt eveneens een vlasmuseum en diverse kleurrijke wandel- en fietsroutes die het vlas centraal stellen. De naamkeuze van het restaurant lag bij de opening voor de hand. Het blauwe vlasbloempje weerspiegelt het belang van het vlas voor de regio terwijl de keuken van ‘t Vlasbloemeken zowel de cultuur als de natuur van het omringende Zeeuwse en Vlaamse land in de kijker stelt.

Chef Eric van Bochove bundelt onder het motto “”Al het lekkers van Zee | Vee | Veld” de vele schitterend mooie producten die in Zeeland voorhanden zijn en promoot vooral de lokale keuken. Vers en met respect worden de producten behandeld, kijken naar de seizoenen kijkend met oog voor de echte smaken die altijd voorop staan. Net als haar echtgenoot staat Bianca van Bochove, met passie voor het vak, iedere dag klaar om de fijnproevers gastvrij te ontvangen in een warme, gezellige en ongedwongen sfeer.

de zomer, als het weer het toelaat, staan er tafels mooi gedekt rond de vijver zodat men ook in de binnentuin volop kan genieten.

’t Vlasbloemeken organiseert eveneens een aantal workshops die de mogelijkheid bieden om te koken als een restaurantkok. In een kleine groep (een 8-tal personen) gaat men zelf aan de slag en wordt een 4 gangen menu bereid en daarna natuurlijk geproefd. Het menu is samengevat, inclusief de recepten, in een handig boekje zodat men voor thuis een keurig naslagwerk heeft en daar lekker verder mee aan de gang kunt gaan.

Restaurant ’t Vlasbloemeken –  Nieuwstraat 8 –  4576 AL Koewacht ( NL)

T. 0031 (0)114 – 36 19 14  E. info@vlasbloemeken.com – Gesloten op dinsdag en woensdag en zaterdagmiddag