Verwenadresjes 2016 – november – Villa Lorraine – Brussel

De wereld evolueert, Villa Lorraine eveneens wat niet wegneemt dat men in het uitzonderlijk kader van dit sterrenrestaurant  nog steeds verfijnde gerechten serveert. De klanten verlangen vandaag, noem het een teken des tijds, naar een lichtere keuken  die nauw aansluit bij een gezonde voeding, een smaakevolutie die aanspoort om nieuwe wegen, te bewandelen, zonder uitspattingen generlei.

De Villa, half verscholen aan de rand van het bos en voorzien van een grote tuin, paart rustige luxe aan een toegewijde service. Traditie is voor de Villa een belangrijk gegeven, het was indertijd Patrick Vandecasserie die de kaart voor het eerst omboog en een aantal vernieuwingen invoerde evenwel zonder de authentieke producten terzijde te schuiven. Sedertdien kwamen de evoluties in een stroomversnelling terecht waarbij de Villa een deel van haar allures zag teloorgaan. Binnenkamers werd hard gewerkt en behaalde men opnieuw de begeerde Michelinster.

La Villa Lorraine bereidt vandaag opnieuw gastronomische gerechten, op een verjongde en persoonlijke manier opgediend. Hier worden de gerechten ook echt nog in de zaal versneden. Het huidige team slaat olv. Maxime Colin, een van de jongste en meest beloftevolle sterrenkoks, stapte de keukens van La Villa Lorraine binnen in 2012 en nam in augustus 2014 de teugels over als Chef van La Villa Lorraine (van zowel het gastronomische restaurant als de Brasserie). Het gastronomisch instituut Villa Lorraine was ondertussen, 2009, opgesplitst in een klassiek gastronomisch restaurant en een brasserie waar men vindingrijke gerechten, serveert op basis van eenvoudige maar hoogwaardige producten.

Maxime Colin, bijgestaan door Gary Kirchens, hecht het grootste belang aan de juiste cuisson, respect voor de producten en perfecte smaakcombinaties. Elke middag stelt de chef een 3 gangen lunch aan 48 € voor die voor de meest gehaaste gasten in een uur tijd kan geserveerd worden. Naast de kaart biedt de kok ook 2 ontdekkingsmenu’s van 4 of 7 gangen, tot groot genoegen van enthousiaste fijnproevers. La Villa Lorraine bereidt gastronomische gerechten, op een verjongde en persoonlijke manier opgediend. Hier worden de gerechten ook echt nog in de zaal versneden. De decoratie van de hand van Jacques Garcia en Marc Biermann is hedendaags en warm. De witte stoffen tafelkleedjes maakten plaats voor op maat gemaakte tafelkleden die perfect bij de tafelbladen passen.

Naast het gastronomische restaurant richtte La Villa Lorraine in 2009 ook een brasseriegedeelte in. In deze elegante en verfijnde brasserie, in het hart van La Villa Lorraine, heerst een meer relaxte, jonge, muzikale en gemoedelijke sfeer. De keuken van de brasserie bouwt op de ervaring van Benjamin Masson. Op de kaart vindt u enerzijds typische brasseriegerechten zoals kroketten met handgepelde garnalen, Italiaanse rundstartaar of Ierse entrecôte. Anderzijds biedt de brasserie ook meer verfijnde gerechten zoals gelakt speenvarken, kalfsribstuk, een lichte puree, jus met cider of halfgebakken tonijn, maanzaad/sesamzaad, remoulade van selderij… De sfeer is warm en gezellig. Het hedendaagse decor is bijzonder geslaagd, met een collectie moderne schilderijen van de eigenaar die beslist een ommetje waard zijn.

Restaurant Villa Lorraine – Diesdellelaan 75 -1000 Brussel – Tel 02-374 3163 – www.villalorraine.be