Verwenadresjes 2016 – oktober – Auberge de la Ferme – Rochehaut

Meer dan een slogan, een leitmotiv! Michel Boreux heeft een passie voor koken, die hij in verschillende vormen uit om te voldoen aan alle smaken en budgetten en dit op elk moment tijdens een verblijf in Rochehaut, of het nu enkele dagen of enkele uren duurt. Een passie die Michel ongetwijfeld geërfd heeft van zijn moeder Elvire en mede het succes van het project ondersteunde.

Eén constante: een liefde voor kwaliteit en de wil om zo vaak als het kan te werken met Luxemburgse streekproducten. Een visvijver waarin Michel Boreux de diversiteit en de kwaliteit van de gerechten op zijn kaart put. De productie in situ van vlees afkomstig van de boerderijen van Marc en John Boreux (diverse rassen runderen, varkens en schapen) biedt het voorrecht van een foutloze traceerbaarheid bij de Ferme à l’Auberge. Van een “fait maison” met eigen smaak en persoonlijkheid in de meest eenvoudige schotels tot de meest verfijnde bereidingen … altijd met dezelfde gulheid! Passie voor lekker eten is bij de familie Boreux blijkbaar een makkelijk overdraagbare gen gezien ook Jourdan de keukenmicrobe te pakken heeft en regelmatig een ‘moderne’ bijdrage levert aan de culinaire uitstraling.

Natuursteen en warm hout scheppen een warm kader in de drie zalen van het restaurant. Kaart en menu’s bieden het beste uit de gastronomische keuken, gebracht op een klassieke wijze waarbij een eigentijdse toets nooit veraf is. Elke maand stellen Michel Boreux en zijn team een Gastronomisch seizoensmenu met zes gangen voor – het thema van een bijzonder populair gastronomisch weekend.

La Taverne de la Fermette en A la P’tite Auberge zijn andere eetgelegenheden waarop we apart terugkomen. Het aanbod Auberge de la Ferme wordt vervolledigd door een picknickformule en kleine restauratie in La Grange, de cafetaria van het Agri-Musée, en banketten en recepties voor groepen die welkom zijn in de Salle du Petit-Bois, ideaal voor recepties, familiefeesten, groepen enz.

Een royaal ontbijt! Bij het ontbijt in de Auberge de la Ferme wordt het buffet een waar banket! Er is voor elk wat wils: het ontbreekt werkelijk aan niets voor een gezonde eetlust ‘s ochtends: broodjes, gebak, verschillende soorten omeletten en pannenkoeken, tal van kazen en vleeswaren, verschillende soorten confituur en choco, honing, artisanale yoghurt … thee, koffie, chocolade, verse fruitsappen en … zelfs enkele “Fines Bulles”, een licht mousserende wijn uit de Elzas die speciaal voor de Auberge de la Ferme wordt verbouwd!

Ook de wijngaard “Clos du champ là-haut” maakt deel uit van het geheel. werd in 2003 ingericht op een terrein van 55 are en benut het zonlicht optimaal. Van de druiven maken ze het huisaperitief “Le Fruité de Rochehaut”.

De grote wijnkelder – 30 tot 50.000 flessen afgestemd op de aankomsten – werd uitgehouwen in de leisteen onder het gastronomisch restaurant. Hij loopt verder in een gewelf, de perfecte plek voor wijn- en aperitiefdegustaties (uiteraard met wat Ardeense ham geserveerd op lei!) die dagelijks om 18 uur op reservatie worden gehouden. Elk jaar gaat de papa van Patricia Boreux op bezoek bij Franse wijnbouwers om de kelder van de Auberge aan te vullen.

Auberge de la Ferme – rue de la Cebse 12 – 6830 Rochehaut s/ Semois

Tel 061- 46 10 00 – www.aubergedelaferme.com – Gesloten op zondagavond en maandagmiddag