Wijnbeurs Carrefour 2022: rood

Dat we als Belgen oog hebben voor de rode wijnen en dit zowel voor de traditionele Franse rode wijnen als voor de rode wijnen van de andere wijnregio’s, in en buiten Europa, is voor Carrefour de ideale gelegenheid om tijdens hun wijnbeurs deze wijnen in de spotlights te zetten.

Een assortiment wijnen, speciaal voor deze wijnbeurs werden geselecteerd, weerspiegelt de fijngevoeligheid waarmee deze retailer zijn klanten benadert. Tot de keuzemogelijkheden behoren alvast volgende wijnen:

Hypermarkt

Alsace Pinot oir 2020 bio: een 100% Pinot noir met leuke kleur, fruitige en subtiele florale aroma’s meet fijne zuren, een wijn die behoorlijk fris 8 à10° C mag worden gedronken. Malepère la Soujéole cuvée Saint Vincent bio 2019: een typische Bordeauxwijn, assemblage van 52% Cabernet Sauvignon, 42% Merlot en 6% Petit Verdot. Stevige rode kleur met kruidige hints en fruitige aroma’s. Behoorlijk krachtig . Consumeren tussen16 en 18° C.

Les Terres Vierges bio is een 100% Grenache uit de Rhônevallei. Gezellige fruitige aroma’s wisselen af met kruidige hints wat zorgt voor een krachtig eindresultaat. Marmandais Bazin 2019 is een assemblage van Merlot en Malbec. Stevige kleur met fruitige en kruidige aroma’s, aangenaam tanninerijk en krachtige afdronk. Le Puech d’Arboras, bio 2020,  van de Terrasses du Larzac uit de Languedoc is een assemblage van Syrah, Grenache en Mourvèdre. Mag een ietsje frisser 12 à 14°C worden gedronken om de fruitige en krachtige aroma’s volop te bewaren. Bij de afdronk manifesteren zich rijke tannines.

Met de Pata Negra Tempranillo Roble maken we de oversteek naar de Ribera del Duero in Spanje. Ook deze wijn mag een ietsje frisser, leuke kleur in het glas terwijl zowel in de neus als in de mond krachtige toetsen de kruidige aroma’s beheersen. Pica Pau reserva 2019 14% alc vol, is een Portugese wijn uit de regio Lissabon. Een assemblage van Touriga nacional, Syrah, Alicante Buschel en Tinta roriz. Een leuke voltreffer aan een mooie prijs met fruitige en kruidige aroma’s, opgevoed op vat een krachtige wijn die enkele subtiele zoete hints op het palet te voorschijn tovert.

Passato Barbaresco DOCG bio komt uit de Italiaanse regio Piemonte. Fruitige en kruidige aroma’s wisselen af met fijne zuren, opgevoed op vat is hij mooi krachtig bij de afdronk. Serveren bij16 à 18°C. Ook de Cannonau di Sardegna heeft Italiaanse roots en fruitige toetsen met krachtige accenten. Vitalis Montecucco rosso DOC is een 100% Sangiovese. Zijn Toscaanse origine zorgt voor een mooie fruitigheid, de delicate tannines verbergen deels zijn krachtig karakter. Serveren bij 16 tot 18° C. In Situ Laguna del Inca, 13% alc vol, is afkomstig uit de regio Aconcaagua in Chili, een assemblage van Cabenet Sauvignon, Carmenere en Syrah met mooie fruitige toetsen, kruidige hints, opgevoed op vat zorgt hij voor mooie tanninerijke toetsen.

De onbetwiste voltreffer in de promotie in Carrefour Hypermarkt is de Pauillac Château de Pedesclaux. Een meer dan volwaardige Bordeauxwijn, assemblage van 52% Cabernet Sauvignon, 42% Merlot en 6% Petit Verdot zorgt voor een donkerrode kleur is het glas. De fruitige aroma’s worden aangeleverd door het rijp rood fruit terwijl kreupelhout en tabachints zorgen voor een gezellige kruidigheid. Een mooi geheel dat krachtig inspeelt op de smaakpapillen en zorgt voor een aangenaam lange afdronk. Consumeren bij16 à 18° C. Een hartendief weliswaar met een prijzig prijskaartje.

Beschikbaar in beide marktsegmenten:

Tot het selecte clubje van Franse wijnen behoren o.m. Les Clefs d’Argent de Léognan een Pessac Leognan uit de Bordeaux, assemblage van 60% Cabernet Sauvignon en 40% Merlot met fruitige en krachtige accenten, tanninerijk. Esprit de Doyac, Haut Médoc – demeter vermelding – 80% Merlot en 20% Cabernet Sauvignon met fijne zuren, mooie kruidigheid, kracht en tanninerijk. Domaine Pas St Georges, regio Bordeaux kreeg een demeter vermelding en zilver op de Concours Mondiale de Bruxelles, tanninerijk met fruitige en krachtige toetsen. Bordeaux révolution rood 2020 is een 100% Merlot, thermogereguleerd, biedt leuke fruitige aroma’s en is ondanks het ontbreken van hout bij de vinificatie mooi tanninerijk. Deze wijnen worden best bij 16 tot 18° geconsumeerd.  Sin, Vine Qua Non, een bio zonder toegevoegde sulfieten, 58% Merlot, 24% Cabernet Franc en 16% Cabernet Sauvignon behoort eveneens tot het kransje Bordeauxwijn. Geserveerd bij 6 à 8° C geeft de wijn niet alleen zijn krachtige toetsen vrij, maar ontdekken we eveneens zijn delicate zoete hints.

In het aanbod Franse Rhônewijnen vinden we Suze la Rousse 2020 een bio wijn met goud in Lyon 2021. Deze assemblage van 75% Grenache, 15% Syrah en 10% Mourvèdre is kruidig, fruitig en krachtig. Métamorphose bio is een mengeling van 50% Grenache, 30% Syrah en 20% Carignan, ook hier fruitige, kruidige en krachtige toetsen. Beide te serveren bij 16 à 18° C. Le Secret de Latude 2019, Languedoc Pezenas is een assemblage van 80% Syrah en 20% Grenache noir. Opgevoed op vat krijgen we mooie fruitige hints, rood fruit, gezellige kruidigheid en een krachtige tanninerijke wijn. Een tikkeltje frisheid, serveren 12 à 14°C geeft een absoluut pluspunt bij de consumptie.

In het aanbod niet-Franse wijnen is er de Campo llano, Tierra de Castilla, Cabernet Sauvignon, barrel aged uit de Spaanse La Mancha. Opgevoed op hout vinden we kruidige en krachtige aroma’s afgewisseld met leuke maar niet storende tannines. De Masso Antico Negroamaro Appasite is een 100% Negroamaro wijn uit de Italiaanse regio Apulia-Salento. Een dieprode kleur zorgt voor fruitige en kruidige accenten en mooie afdronk.

Lynx, Petite Sirah Zinfandel komt uit het Amerikaanse Californië, een mixing van 50-50% van Petite Sirah en Zinfadel. Deze hartendief opgevoed op vat is mooi krachtig met een weelde aan fruitige toetsen. Lautaro Cabernet Sauvignon, bio, komt uit de Valle central in Chili. Een 100% Cabernet Sauvignon met leuke fruitigheid, beheerste kruidigheid en ook fijne zuren. Een stevige concurrent is de Sobrenatural Bonarda uit Mendoza in Argentinië, drager van een demetervermelding is deze wijn van de Bonardadruif een leuke opsteker met fruitigheid van rijp rood fruit, delicate fijne zuren en subtiele kruidigheid.