Wijnbeurs Carrefour 2022

Wijnen voor alle smaken en alle gelegenheden voor tegen de beste prijzen

 

Carrefour België organiseert opnieuw haar traditionele wijnbeurs van 14 september tot 3 oktober in alle Carrefour Hypermarkten en Carrefour Market. De wijnbeurs richt zich zowel op wijnliefhebbers als wijnkenners aangezien er voor ieder wat wils is en dat altijd tegen de beste prijs. Consumenten kunnen profiteren van een toenemende promotionele actie, want hoe meer flessen er worden gekocht, hoe hoger het kortingspercentage (tot 35% voor 24 flessen stille wijnen, met uitzondering van Grands Crus).

Wijnexperts steeds op zoek naar kwaliteit flessen

De twee wijnexperts van Carrefour, Olivier Goyvaerts en Maxime Lebrun, stellen consumenten een zorgvuldig gekozen selectie kwaliteitswijnen voor. Olivier Goyvaerts is een koper van Franse wijnen en bezoekt meerdere keren per jaar Franse wijnhuizen op zoek naar nieuwe wijnen. Maxime Lebrun bezoekt wereldwijd regio’s waar wijn geproduceerd wordt en legt zich toe op Europese wijnen, wijnen uit de Nieuwe Wereld en schuimwijnen.

Een selectie wijn voor ieder wat wils

In totaal worden 150 wijnen aangeboden in alle Carrefour Hypermarkten en Carrefour Market, evenals 30 mousserende wijnen. Naast deze selectie zijn er 200 specifieke wijnen in Carrefour Hypermarkten, waaronder 100 wijnen uit Bordeaux, Bourgondië, Wereldwijnen en 15 specifieke mousserende wijnen.

We vinden in deze selectie 15% biologische wijnen, d.w.z. 5% meer dan in 2021, waarvan sommige “Demeter”-gecertificeerd zijn, evenals 10% van het aanbod gewijd aan mousserende wijnen. Bovendien versterkt opnieuw Carrefour haar samenwerking met de Brussels World Wine Competition door dit jaar 35 medaille winnende wijnen aan te bieden, dat is 10% meer dan in 2021.

Markttendensen van 2021-2022

De jaren 2020 en 2021 waren jaren van sterke groei voor massadistributie, gekenmerkt door de covid-crisis. De heropening van de horeca en de inflatiecrisis laten  dan ook een daling zien in de Nielsen-cijfers voor 2021 en 2022. Over het algemeen daalde de rode wijn 12%, witte wijn 10% en rosé 9%. Deze vertegenwoordigen respectievelijk in België 48%, 34% en 18% van de omzet.

Promoties:

Van 12 tot 18 september wordt in beide winkelformaten van Carrefour één enkel mechanisme gehanteerd, hoe meer je koopt hoe meer je profiteert, dit met exponentiële kortingen. De klanten kan bovendien zijn aankopen mixen en matchen, bv 6/6/6/3/3 en dus met 24 flessen van een maximale korting genieten, voorwaarde is evenwel dat de aangekochte wijnen uit de speciale folder komen.

Toppers bij de mousserende wijnen tijdens deze wijnbeurs zijn:.

Domaine Ry d’Argent ‘cuvée le Noble’ brut: een Belgische schuimwijn, assemblage van Dornfelder en Johanniter met leuke fruitige toetsen. Carrefour brengt hiermee ook een regionale toets in zijn assortiment. Enkel in de Carrefour Hypermarkt.

Ook de Valdobbiadene superiore Casa Farive, prosecco brut is enkel in Carrefour Hypermarkt beschikbaar. Afkomstig uit de Italiaanse regio Veneto en gemaakt met de Geradruif. Joviale speelse bubbels me fruitige aroma’s gemengd met subtiele citrusaroma’s.

Lagoalva bruto Sparkling, een assemblage van Alfocheiro an Arinto druif uit de Portugese Tejo biedt fruitige aroma’s, de eerste toetsen geven een behoorlijk zoete indruk die evenwel snel wegebt om plaats te maken voor hints van fijne zuren. Fris te serveren, 6°C, een hartendief met relatief weinig bubbels. Enkel in de Carrefour Hypermarkt.

Josepg Masachts millenium , Cava brut. Schuimwijn uit de Spaanse Penedes, een assemblage van Xarel-lo, Macabeo en Parellada. In het glas krijgen we een mooie schuimkraag met fijne bubbels die in de mond zorgen voor fijne zuren, fruitige hints en krachtige toetsen, serveren bij 6-8°C. Beschikbaar in beide winkelformules.

Een hartendief die in beide winkelsegmenten beschikbaar is komt uit Italië. For Due Prosecco staat zowel in wit als in rosé in de promotierekken. De rosé is een assemblage van Glera en Pinot noir, aangename fruitige aroma’s, dartele en speelse bubbels met leuke afdronk bieden ongetwijfeld de kans om de gasten op een nazomerse barbecue te verrassen en de herfst opgewekt tegemoet te treden.