Wijnbeurs Carrefour/ 4

Ook nastaande selectie is zowel bij Carrefour Market als in de Carrefour Hyper beschikbaar.

Ojos del Guadiana

La Mancha Bodega El Progresso ligt in een van de bekende wijnregio’s in Spanje. Het kan gedurende het ganse jaar worden bezocht en biedt als extraatje een grote tuin met een bijzonder breed scala aan vanille- en kruidenaroma’s.

Op de proeftafel: Ojos del Guandiana Crianza 2017

Een 100% Tempranillo wijn, 13.5% alc vol, met uiteenlopende aanvullende aroma’s. De fruitige accenten in de neus transformeren zich in de mond tot krachtige hints die elegant en soepel blijven. De aanwezige tannines beïnvloeden nauwelijks het zachte karakter maar ondersteunen veeleer de lange aangename afdronk.

Leuke wijn als aanvulling bij vlees- en wildgerechten maar evenzeer bij een mooi gevarieerde kaasplank.

Saint- Estèphe Château La Croix de Pez

Saint-Estèphe is een van de belangrijkste gemeenschappelijke benamingen van de Médoc, met een oppervlakte van 1370 hectare. De wijngaarden zijn aangeplant op bijzonder goed gedraineerde kiezelachtige heuveltoppen, die de wijnstokken beschermen tegen overmatige vochtigheid. De ondergrond, bestaande uit klei en kalksteen, geeft de wijnen een unieke persoonlijkheid. De Saint Estèphe wijnen hebben een tamelijk tannineus, krachtig en donker karakter waar leeftijd rondheid, fruitigheid en finesse voor de nodige variatie zorgen.

Op de proeftafel: Saint Estèphe Château La Croix de Pez 2016

Assemblage van de druivenrassen 35% Cabernet Sauvignon, 60% Merlot, 5% Cabernet Franc. Deze krijgen in de chai een traditionele vinificatie en rijping van het terroir met verlengde maceratie voor een goede extractie van de smaken en kleur. Oudering in eiken vaten.

Wijn met mooie dieprode kleur, de neus geeft een aantal aangename aroma’s vrij van rijp zwart fruit met subtiele kruidige toetsen. De fruitige en volronde mond toont een krachtige en kruidige wijn met delicate tannines.

Te serveren tussen 16 en 18° C. Vormt een aangename compagnon bij regionale, landelijke terrines, rood vlees, wild, rosbief, Saint Nectaire.

Médoc Château La Rose Picot

“Chateau la Rose Picot” is een klassieke cuvé van de Medoc-benaming, gemaakt van druiven van de Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc en Petit Verdot. De wijnstokken worden geteeld op kalkrijke zandgrond in Saint-Germain d’Este, 25 km ten westen van Saint-Estèphe. De wijngaarden van het domein Chateau la Rose Picot strekken zich uit over 40 hectare en worden gecultiveerd door een familie van wijnmakerijen Goyrand. De wijnen van het domein worden geproduceerd in een klassieke Bordeaux-stijl en bieden het grootste plezier, niet alleen op jonge leeftijd, maar ook na vele jaren van rijping. Het opslagpotentieel van het Chateau la Rose Picot is 5-6 jaar.

De wijn won gouden medailles op de wedstrijden “Berliner Wein Trophy, 2017” en “Gilbert & Gaillard”.

Op de proeftafel: Médoc Château La Rose Picot 2018

Assemblage van Cabernet sauvignon, Merlot en Cabernet Franc, de exacte percentage kunnen naargelang het millésime lichtjes variëren. In het glas krijgen we een intens rubykleurige wijn die inde neus complexe aroma’s vrijgeeft met lichte dominantie van zwarte bessen en kruiden. In de mond een stevige volronde wijn met leuk fruitig karakter, aangenaam krachtig op het middenpalet, taninnerijk. Toch behoudt de wijn zijn elegant karakter en blijft het gezellig harmonieus bij de lange afdronk.

Wordt bij voorkeur geserveerd tussen 16 en 18° C en vormt een leuke partner bij rood vlees, lam, gevogelte en wild.