Wijnfestival Delhaize :Bubbels & rosé

Uit het ruime aanbod enkele gezellig geproefde wijnen:

Bubbels: Groot Geluk: ‘methode cap classique’

Wijn geproduceerd door Villera, een familiale wijnmakerij in de regio Stellenbosch in Zuid-Afrika die een reeks stille wijnen maken en wordt erkend als een van de toonaangevende Zuid-Afrikaanse producenten van Cap Classique. De eerste Cap Classique de Villera werd in 1984 geproduceerd met de hulp van champagneproducent Jean-Louis Denois.

Het is een baanbrekende innovatieve wijnmakerij van hoge kwaliteit die zich inzet voor het behoud van het milieu. De kelder is op zonne-energie en er is een bebossingsproces aan de gang ( de afgelopen 10 jaar zijn er meer dan 100.000 inheemse bomen geplant.) Villera zet zich ook in voor het opleiden van haar personeel en familie.

Voor de productie wordt teruggegrepen naar Chardonnay en Pinot Noir die groeien op een bodem van duplex (zand op grind en klei). De wijngaard is zowat 400 ha groot. De gezonde bijna rijpe druiven worden vroeg in het seizoen met de hand geoogst. De hele bundels worden direct in de persen gestort (pneumatisch) en zeer delicaat geperst volgens de methode Champenoise. In de assemblage worden alleen vaten met sap van hoge kwaliteit gebruikt. Vervolgens worden de gisten en suiker toegevoegd voor secundaire fermentatie in de fles die 6 weken duurt, waardoor de magische bel ontstaat. Deze Cap Classique wordt gemiddeld 18 maanden in contact gebracht met de wijnmoer. Het resultaat is een leuke goudgele wijn met complexiteit en balans, synoniem met een wijn die in deze stijl is uitgewerkt. In de mond leuk fris en typerend wat resulteert in een knapperige zuurheid en delicate vruchten. Een wijn met 12% alc vol. Best geserveerd bij 6° C, kan onmiddellijk worden gedronken. Een leuke aperitief wijn die evenzeer past bij schaaldieren. Zoals de Zuid-Afrikanen zeggen, een leuke ‘vonkelwijn’!

Bubbels: Sergio Mionetto:

Dit Italiaans wijnhuis werd in 1887 gesticht door Francesco Mionetto en ontwikkelde diverse wijn met specialisatie in de productie van ‘vino spumante’. Ditmaal legt Delhaize het accent op een mooie en aangename spumante extra dry met 11% alc vol. Een gezellige wijn voor diverse leuke momenten met vrienden en familie. Alleen reeds de mooie fles met opdruk straalt heel wat aantrekkingskracht uit.

Rosé: Cicadette Rosé 2020-2021 ( nieuw in het assortiment)

Een icoon uit de Provence – IGP Méditerranée – de cicada reageert de hele zomer over het zuiden van Frankrijk als een echte diva, Cicadetta. Cigalette in het Provençaals kleedt zich in haar avondkleding om zich uit te nodigen voor de meest chique zomerevenementen. Met een chique en opvallende graphic zal deze beschermde mediterrane geografisch aanduiding de onmisbare van uw avonden worden. Van land tot zee straalt de beschermde geografische aanduiding van de Middellandse zee over een breed zonnig grondgebied uit. Cicadette, koningin van het Zuiden, transcript alle expertise van de gepassioneerde wijnmakers over dit terroir dat lavendelvelden en olijfvelden mengt onder het pure licht van deze regio. Deze rosé wijn is gourmet, zonne-energie en gul, wat je niet onverschillig zal laten. Deze schitterende rosé zag het levenslicht in Château Gassier, een domein op een paar kilometer van Aix-en-Provence. Georges Gass, de vijfde generatie wijnmakers, zet sterk in op authenticiteit. En dat proef je…

Cicadette is een assemblage van Syrah, Grenache, Muscat, Merlot, Caladoc en Cinsault geteeld op een terroir van klei en kalksteen. De druiven worden bij aankomst in de chai direct geperst met krappe bezinking en fermentatie op 14 tot 16° C.

Het resultaat is een prachtige lichtroze kleur met mooie perzikreflecties. In de neus een aangenaam aroma van rood fruit met een veelvoud van frambozenhints. In de mond evenwichtig, fruitig en bijzonder gul. Me ztijn 13% alc vol wordt hij best gedronken bij 8 à 10° C. Cicadette is een mooi aperitief maar past eveneens bij mozarella tomaten of mediterrane gerechten met familie of vrienden.

Naturae – Syrah rosé, Pays d’Oc, beschermde geografische aanduiding

Biologische wijn, gevinifieerd zonder toevoeging van sulfieten. Naturae is ontstaan uit de krachtige knowhow van Gerard Bertrand en zijn wijnmakers. De zorgvuldige selectie van biologische druiven van hoge kwaliteit en een natuurlijk vinificatieproces geven deze wijn een uitzonderlijk karakter: intens, fruitig, knisperend. De ‘goût original’ van het terroir en druivenras wordt uitvergroot in het absolute respect voor deze wijn. De expertise van het team van Gerard Bertrand garandeert een houdbaarheid van minstens twee jaar vanaf het oogstjaar.

Elegant en fruitig, biedt deze Syrah Rosé intense en zoete tonen van rood fruit. Hij wordt best gedronken op 12°C als aperitief, is evenzeer een leuke compagnon bij een mediterrane salade en bij tal van grillades.

Plaza Mayor – vino rosado de Espana:

Een rosé op basis van 100% biologisch geteelde Tempranillo druiven. Een mooie dieproze zalmrode kleur met aangename hints van krokant klein rood fruit en een aantrekkelijke frisheid.

Eigen botteling van Delhaize in een Bag-in-box van 1.5 l, 12% alc vol en best te drinken op maximaal 12°C. Met deze creatie verwijst Delhaize naar de magische plaats in het Spaanse binnenland waar iedereen wil samenkomen om samen te aperitieven.