Wijnpromoties Delhaize – herfst 2021

Ons overzicht van de wijnpromoties herfst 2021 van Delhaize sluiten we af met suggesties uit Spanje en enkel exotische regio’s.

Spaanse rode wijn

Planet B

Organic red wine 2019 – 13% alc vol

Een verrassing van formaat! Een biologische wijn in een kartonnen fles, volledig recycleerbaar)  die nauwelijks enig gewicht vertoont , tussen het gewicht van de traditionele fles en dit kartonnen exemplaar zit er gevuld reeds 500gram verschil. Eenmaal gedronken worden de verschillen nog groter, de producent wijst dan ook terecht op de veel kleinere ecologische voetafdruk.

Gezien er geen planet b bestaat, moeten we ons aldus de wijnboeren aanpassen en wijnen telen zonder extra irrigatie en zorgen voor lichte verpakkingen waardoor de carbon voetafdrukken worden beperkt. Een assemblage van 70% Tempranillo en 30% Monastreli. Behoorlijke kleur in het glas met aroma’s van rijp rood fruit, in de mond evenwel minder overtuigende smaakaccenten.

Murviedro

Organice wine paseon 2019 -14.5% alc vol – DOP

Passie staat centraal bij deze wijn. Passie voor goedgeleverd werk. Passie voor het product, de regio en de natuur.

Murviedro paseon is een assemblage van 90% Monastreli en 10% Garnacha, gedurende 4 maand gerijpt in nieuwe Amerikaanse eiken vaten.

Mooie Valenciaanse aroma’s van rijp rood fruit, gerijpt door de overvloedige zon, lichte toetsen van hout en een subtiel vleugje vanille. Mooie kleur en gezellige afdronk.

Sarada

Kalizo Sun 2020 – 13% alc vol

Almana denominacion de origine. Het opzet van het wijnbouwen in de Spaanse regio Albaerte getuigt van het respect voor plant, dier en mens. Een bio en vegan wijn zonder toegevoegde sulfieten.

Assemblage van Garnacha en Tintoreta te serveren bij 14 tot 16° voornamelijk bij kazen, pasta, gegrild vlees, carbonades, ratatouille en tajines. De Spaanse zon zorgt alvast voor een mooie kleur en fruitige hints van rijp rood fruit in de neus. De volle aanzet laat de smaakpapillen volop genieten.

Celesto

Verdejo 2020 – 13% alc vol – Pago del Ciello

Deze wijn van de familie Torres uit de regio Rueda is een creatie die onder de sterren werd geboren. Geteeld op rotsachtige bodems gebeurt de oogst in de vroege ochtend zodat de maturiteit van de Verdejo druif volledig wordt bewaard. Figuurlijk zijn het dus inderdaad de sterren die nauwlettend toekijken dat de oogst in de beste omstandigheden plaatsvindt.

Leuke rode kleur met gezellige aroma’s van rijp rood fruit. In de mond aangevuld met hints van kreupelhout, subtiele accenten van tabak en vluchtige toetsen van vanille. Mooie afdronk.

Uruguay

Altos de José Ignacio

Cabernet Franc 2019 – 14% alc vol

Een dieprode wijn van de Bodegas Brisas uit de regio Maldonado die met behoorlijke smaakaccenten een introductie moet vormen om ook deze ‘ongekende’ wijnregio bij het brede publiek kenbaar en aantrekkelijk moet maken.

United States

Robert Mondavi Private selection

Merlot Californië 2018 – 14.5% amc vol

Deze donkerode Merlot etaleert perfect het vakmanschap van de Californische wijnmakers, gekoppeld aan de exotische traditie bij het maken van zwarte rum. Deze komen mooi tot uiting door het rijpen in oude eiken rumvaten.

Het koelere klimaat van de wijngaarden aan de kust zorgt voor mooie confituurachtige accenten voornamelijk van blauwe pruimen en blueberry. Zorgvuldige oogstselecties zorgen ervoor dat de wijn uiteindelijk complexe aroma’s openbaart. Geroosterde kokosnoot, melasse en vanille hints zijn duidelijk aanwezig in het smaakpalet.

Robert Mondavi

Cabernet Sauvignon 2019 – 14.5% alc vol

Deze Cabernet Sauvignon werd gerijpt in Bourbon whisky vaten waardoor de wijn mooie toetsen meekrijgt van bruine suiker en vanille. Subtiele en gezellige accenten van eik bij de lange en aangename afdronk.

Australië

Dalebrook Farm

Cabernet Sauvignon 2019 – Coonawarra – 14.5% alc vol

De late oogst van deze druiven van de Dalebrook farm zorgt voor zeer typische accenten eigen aan de Coonawarra regio die gekenmerkt wordt door een terra rosa soil. Accenten die door wijnmaker Paul Gordon sterk gedoseerd wordt uitgespeeld.

In de neus overvloedige aroma’s van overrijp fruit met o.m. cassis en zwarte bessen, in de mond fijne tannines door de rijping deels op Franse, deels op Amerikaanse eik. Lange, aangename en mooi evenwichtige afdronk met subtiele hints van kreupelhout en tabak. Ideaal bij rood vlees, lam en kruidige groenteschotels.