Zo blijf je culinair relevant in 2021: koffie-kaas-combo

» NESCAFÉ® Dolce Gusto® combineert 3 koffiesmaken met wereldse kaassoorten. » Samenwerking met Nathalie Vanhaver, wereldkampioen op het Concours Mondial du Meilleur Fromager 2017 in Tours.

Wie koffie zegt, denkt koekje. Maar koolhydraten zijn al jaren passé en goeie vetten blijven ook in 2021 hot. Combineer dit eindejaar je koffie dus eens met een andere ‘K’ en ga voor een fijne keuze aan kaas! Kaasmeester – en wereldkampioen op het Concours Mondial du Meilleur Fromager 2017 in Tours – Nathalie Vanhaver selecteerde 3 fijne koffies uit het Nescafé Dolce Gusto-aanbod en linkte er een kaasje aan waarvan je smaakpapillen het nieuwe jaar in zullen swingen.

Ristretto Napoli Style X Manchego DOP

Als eerste kaas koos Nathalie voor een combinatie van Spaanse Manchego DOP en Italiaanse Ristretto Napoli Style af naar Zuid-Europa. De kaas uit La Mancha bestaat volledig uit een dikke, geurige schapenmelk die de Manchego zijn typische stevige en droge, maar toch volle en romige karakter geeft. De complexiteit van de smaak hangt af van de leeftijd, maar een goeie Manchego is altijd vol met een vleugje paranoten, gebrande karamel en een zilte nasmaak. Het doorgedreven roosteringsproces dat voor de Ristretto Napoli Style – bestaande uit een combinatie van Arabica- en Robustabonen – wordt gebruikt, zorgt voor een erg grote intensiteit die perfect balanceert met de kracht van de Manchego. De Ristretto Napoli Style is met zijn intensiteitsscore van 13 de strafste rakker uit het Nescafé Dolce Gusto-gamma.

Ristretto Napoli Style van NESCAFÉ® Dolce Gusto®. Prijs: €4,69 per pack van 16 capsules.

Absolute Origins Honduras X Herve AOP

Voor haar tweede keuze reist Nathalie voor een klassieker uit eigen land, de Herve AOP. Deze Limburgse, vierkante kaas met zijn warme bakstenen kleur wordt gemaakt van rauwe koemelk en komt tot stand door een nauwkeurig rijpingsproces. Daarbij wordt de korst van de kaas meerdere keren per week gewassen en de kaas omgedraaid tot de korst oranje en kleverig wordt en de typische Herve-smaak en -geur krijgt. Een stukje Herve is perfect om de maaltijd mee af te sluiten, traditioneel met een glas wijn, een oude portwijn of abdijbier. Nathalie bouwt verder op die zoete, moutige smaak en combineert de Herve verrassend met een kop Absolute Origins Honduras. Een biologisch geteelde Arabica-koffie met tonen van honing, pure chocolade en mout. Het aroma van de kaas voegt een romigheid aan de koffie toe, terwijl de combinatie met het zoute van de Herve zorgt voor een ‘warmte’ in de smaak.

Absolute Origins Honduras van NESCAFÉ® Dolce Gusto®. Prijs: €4,19 per pack van 16 capsules

Vanille Latte Macchiato X Aurélie

Eindigen doen we waar we begonnen zijn, in het Belgische Limburg. Daar wordt naar Frans evenbeeld de Aurélie-kaas gemaakt. Dit is een St. Maure-de-Touraine maar dan van Belgische makelij. De Aurélie is een rolletje zachte geitenkaas gemaakt van bio geitenmelk dat met het verouderen kleiner en droger wordt en daarbij aan karakter en smaak wint. Gecombineerd met een Vanille Latte Macchiato versterkt de Aurélie-kaas de romige, bloemige en frisse toetsen van de koffie. De vanille vormt een mooie aanvulling op de kaas en omgekeerd.

Vanille Latte Macchiato van NESCAFÉ® Dolce Gusto®. Prijs: €4,79 per pack van 16 capsules.