Zomer 2021: In de ban van Rosé

MIRAVAL ROSE KNOKKE & ROZE BUBBELS

Meer dan ooit hebben we behoefte aan samenzijn en het delen van mooie momenten. Na een turbulente periode met aansluitend een donkere winter staat de zomer van 2021 in het teken van het licht met een nieuw begin. Zo ook de tweede “Knokke Limited Edition” van Château Miraval Rosé die dit jaar een ode brengt aan zon en strand in hun verschillende facetten. Maar er is meer: met Fleur de Miraval Rosé is er nu ook een schitterende rosé champagne, een bijzondere sterrenwijn met en voor speciale bubbels.

FOLLOW THE SUN

Wouter De Beck, mede-eigenaar van Les Caves de Bordeaux en drijvende kracht achter de Knokke Limited Edition is lyrisch. Hij beschrijft Château Miraval Rosé als heerlijk fris met een zacht aroma van vers fruit, een hint van rozenwater en een discreet vleugje limoen. Het geheim is een bijzondere blend van Cinsault, Grenache, Rolle en Syrah op een bodem van klei en kalksteen met wijngaarden die zich deels situeren op terrassen tot een hoogte van 300 meter. Temperatuurverschillen tussen dag en nacht zorgen voor de perfecte balans. Het is dan ook geen toeval dat de Knokke Edition Rosé 2020 in het teken van de zon staat. Op de unieke, gezandstraalde magnumflessen (en grotere formaten) kondigt de opgaande zon een nieuw begin aan na een uitdagend jaar van lockdown en isolatie. Château Miraval Rosé kan dan ook de ideale rosé zijn om samen met vrienden en familie te toosten op het leven en te genieten van de ondergaande zon welke een roze gloed werpt over het water en langzaam verdwijnt aan de horizon.

ROZE BUBBELS

Voor de grote rosé wijnliefhebbers is er ook nog een “La Grande Cuvée” die luistert naar de poëtische naam, Muse de Miraval. Louter verkrijgbaar in handgemaakte magnumflessen met een kunstzinnige uitstraling dankzij het verfijnde art déco lijnenspel op het ranke silhouet. Maar er is meer. Het sterrenduo Jollie-Pitt en de familie Perrin – eigenaars van Château de Beaucastel – sloegen de handen in elkaar met Rodolphe Péters, een zeer vooraanstaande familie uit de Champagne-regio, met als resultaat de oprichting van “Champagne Fleur de Miraval”, het enige champagnehuis ter wereld dat zich exclusief richt op de productie van rosé champagne. Na een verhaal van vijf jaar onderzoek en talloze vergelijkende proefsessies die in het grootste geheim hebben plaatsgevonden, ziet ‘Fleur de Miraval Rosé’ nu het levenslicht. Een topper van formaat die straalt in zijn verpakking, maar nog mooier in het glas. Een zeldzame, eerste editie ED1 waarvan slechts 20.000 flessen werden geproduceerd.

Exclusieve en beperkte oplage bij “Les Caves De Bordeaux”:

Château Miraval Rosé Knokke 1,5 LITER. Prijs: 49 € (beperkte oplage van 720 flessen) – Château Miraval Rosé Knokke 3 LITER. Prijs: 130 € (beperkte oplage van 60 flessen) – Château Miraval Rosé Knokke 6 LITER. Prijs: 300 € (beperkte oplage van 24 flessen) – Champagne Fleur de Miraval ED1 75 CL. Prijs: 340 € – Muse de Miraval Grande Cuvée 1,5 LITER: Prijs: 265 € (beperkte productie van slechts 2872 flessen wereldwijd).

LES CAVES DE BORDEAUX – Koningslaan 234 – 8300 Knokke-Heist – 050 60 70 74 https://www.lescavesdebordeaux.be