Zomer op een stokje

de lekkerste waterijsjes

 

Op zoek naar een gezonde verfrissing in afwachting tot de zomer zich (eindelijk) laat voelen? Met deze verrassende waterijsjes scoor je gegarandeerd. Zonder suiker, boordevol smaak en klaar in een handomdraai.

Vervang ijsblokjes door een smaakvolle ijslolly

Je gasten verwennen met een zomers aperitief? Een frisse mojito valt altijd in de smaak. Voor een extra originele twist vervang je de klassieke ijsblokjes in je lievelingscocktail door een virgin mojito ijslolly. Mix wat water met limoensap, muntblaadjes en een beetje honing en giet het mengsel in ijsvormpjes. Even goed laten invriezen en hopla, je zomerse stijlupgrade voor je cocktail is klaar.

IJskoffielolly als oppepper

Niets verfrissender dan een lekkere ijskoffie. Dit goedkope homemade alternatief smaakt net zo goed als de peperdure iced latte van de koffiebar. Hoe je het maakt? Zet een pot sterke koffie (bv. van Belmio) en voeg er naar smaak wat melk aan toe. Werk eventueel af met wat honing of kaneel voor een zoet accent. Giet de koffiemélange in de ijsvormpjes en bewaar in de diepvries. De perfecte zomerse oppepper!

Aperitief op een stokje

Bij zon hoort rosé! Maak het zomergevoel compleet en pimp je wijnglas met een peachy rosélolly. Feest in je glas! Of wat dacht je van een verfrissend gin-tonic, Aperol Spritz of mojito cocktailijsje? Giet je favoriete cocktail in ijsvormpjes en werk af met smaakmakers als limoenschijfjes, sinaasappelpartjes of komkommerslierten voor een feestelijke toets. Laat het mengsel harden in de diepvries en serveer het cocktailijs in een bolvormig glas op een bodempje bruiswater of prosecco. Lekker en origineel!

Peachy rosélolly

Nodig: 4 perziken (in stukjes), 1 eetlepel limoensap, 2 eetlepels honing, 1 glas rosé. Zo maak je het: blend alle ingrediënten tot een gladde massa en vul er de ijsvormpjes mee. Laat harden in de diepvries

Taartlolly

Vier de zomer met taart op een stokje. No worries, met deze temperaturen hoef je niet aan het bakken te slaan. Een gezonde ijstaart is minstens even lekker! Mix wat Griekse yoghurt met enkele lepeltjes honing. Giet een laagje van het yoghurtmengsel in een ijsvorm en besprenkel met aardbeistukjes en wat muesli. Overgiet met een laagje yoghurt en herhaal tot de ijsvorm gevuld is. Na zo’n 8 uur in de diepvries is je dessert klaar om van te smullen!

Gezonde fruitijsjes

Ieder kind houdt van ijs. Helaas bevatten de meeste supermarktvarianten flink wat toegevoegde suikers. Dat kan gezonder, met een lekkere fruitlolly boordevol vitamientjes bijvoorbeeld! Snijd wat zomerfruit fijn en meng met gearomatiseerd water. Met een SqueezeWell-smaakje haal je het beste uit de fruitsmaak zonder dat je een suikerbom creëert. Een subtiel extraatje dat je fruitijsje nét dat tikkeltje meer pit geeft.

Ingrediënten: 5 aardbeien, 2 perziken, een bakje frambozen, 50 g bosbessen, enkele stukjes ananas, 1 liter gearomatiseerd water (bijvoorbeeld met SqueezeWell strawberry /watermelon)

Zo maak je het: Snijd de aardbeien en perziken in hapklare stukjes. Vul de ijsvormpjes met het fruit en leng tot 1 centimeter van de rand aan met gearomatiseerd water met een SqueezeWell-smaakje. Laat de ijsjes gedurende 6 à 8 uur hard worden in de diepvries.

Tip: Is je kind geen fan van stukjes? Mix het fruit tot een gladde massa en leng aan met gearomatiseerd water. Ideaal voor moeilijke eters!

Tip: maak je eigen ijsvormpjes

Wedden dat deze waterijsjes nog meer in de smaak vallen wanneer je ze samen met je kroost maakt? Een culinair intermezzo werkt altijd tegen vakantieverveling. Vergroot de pret door ook je ijsvormpjes zelf te maken. Sprokkel lege yoghurtpotjes bij elkaar, gebruik plastic bekertjes… Wees inventief! Vul je geïmproviseerde vormpjes met ijsmengsel, span er vershoudfolie overheen en steek er een lepel in.

Op zoek naar meer inspiratie? SipWell en ambassadrice Steffi Vertriest, ook bekend als healthy chef op tv-zender njam!, bundelden in het receptenboekje Happy Water allerlei tips en tricks om origineel water te drinken. Meer informatie op www.sipwell.com.