Zomerse recepten met thee

Zin in originele ideeën om je bakkunsten een nieuw elan te geven? Verras iedereen op je wekelijkse zomeraperitief door je home-made dessert te combineren met thee! » Rijstpuddingsushi met Japanse Sencha – » Peer-mascarpone cupcakes met Mandarin Peach – » Praliné macarons met Darjeeling thee – » Bladerdeegroosjes met Rose Amour thee

Macarons met Darjeeling thee:

Macarons met Darjeeling thee van Special.T. €3,99 per doosje van 10 capsules.

Wie is er niet dol op macarons, met hun krokante buitenkant van amandel en hun zachte hart? Maak eens wat anders en verras je gasten met een recept op basis van praliné chocolade en geroosterde sesamzaadjes. Nog lekkerder met een kopje Darjeeling.

INGREDIËNTEN : 2 eiwitten – 165 g poedersuiker (140 + 25 g) – 120 g amandelpoeder – 1 praliné chocoladereep – 2 eetlepels sesamzaadjes – 50 ml slagroom

VOORBEREIDING :

Verwarm de oven voor op stand 6 (180°C). Maak eerst de vulling: verwarm de slagroom in de magnetron. Breek de reep chocola in stukjes, doe ze in een kom en giet er de warme slagroom overheen. Roer het door elkaar. Voeg de sesamzaadjes toe, die u eerst in een pan hebt geroosterd. Laat het mengsel 1 uur opstijven in de koelkast.

Meng 140 g poedersuiker met de amandelpoeder. Klop de eiwitten met een snuifje zout stijf en voeg al kloppend de rest van de suiker toe totdat het eiwit glad en glanzend is. Schep ze voorzichtig door het chocolade-roommengsel.

Maak met behulp van een theelepel of een spuitzak rondjes van het beslag op een ovenplaat die u bekleed hebt met bakpapier. Bak ze circa 10 minuten in de oven. Maak de macarons los en laat ze op een rooster afkoelen. Doe een centimeter vulling op de ene helft van de macaron en leg de andere helft erbovenop.

Rijstpuddingsushi’s met Japanse sencha thee

Rijstpuddingsushi’s met Japanse sencha thee van Special.T. €3,99 per doosje van 10 capsules.

Ontdek een zoete variant op de traditionele Japanse maki: een origineel, heerlijk recept met witte chocola, appel en verse mango. Deze lekkernijen zorgen samen met een kopje Japanse Sencha thee voor een verrukkelijk smaakmomentje.

INGREDIËNTEN : 100 g witte chocoladereep – 500 ml melk – 90 g ronde rijst (bij voorkeur dessertrijst) – 1/2 groene appel – 1 limoen – 2 mango’s

VOORBEREIDING :

Verwarm de melk, voeg de rijst toe en laat 20 minuten op laag vuur koken. Vergeet niet af en toe roeren. Haal de pan van het vuur, voeg de in blokjes gebroken chocola toe, laat deze smelten en roer goed door. Zet het 1 uur in de koelkast.

Snijd de appel in dunne reepjes en giet er limoensap over. Snijd de mango in dunne plakjes met een dunschiller of een mes. Leg de rijst op een vel huishoudfolie in twee brede banen van circa 3 cm breedte. Leg de reepjes appel in het midden. Rol de banen in de lengte op met behulp van de huishoudfolie tot twee gladde rollen rijst en leg ze 15 minuten in de vriezer. Verwijder de huishoudfolie van de rollen melkrijst. Snijd de rollen in stukjes van ongeveer 4 cm en rol er plakjes mango omheen om maki te vormen.

Mini peer en mascarpone cupcakes met Mandarin Peach

Mini peer en mascarpone cupcakes met Mandarin Peach thee van Special.T. €3,99 per doosje van 10 capsules

Eenvoudig te maken, mooi om te zien en buitengewoon lekker: mini-cupcakes zijn onweerstaanbaar. Ontdek de Special.T versie met fruitige, lichte peer en geniet van dit recept in combinatie met de heerlijke frisheid van groene thee Mandarin Peach.

INGREDIËNTEN : 1 peer – 250 g kwark (20 % vet) – 60 g suiker + 1 theelepel suiker – 4 eieren – 140 g bloem – 1 vanillestokje – 1 afgestreken theelepel bakpoeder – 2 eetlepels mascarpone – 2 theelepels maanzaad (optioneel)

VOORBEREIDING :

Verwarm de oven voor op stand 7/8 (220°C). Schil de peer en snijd hem in kleine blokjes. Meng in een kom de kwark, de suiker, de eieren, de bloem en het bakpoeder. Voeg de blokjes peer toe. Giet het beslag in 12 muffinvormpjes of papieren cakevormpjes. Bak ze 12 minuten.

Meng de mascarpone, de vanillezaadjes (snijd het stokje open met een mes en haal de zaadjes eruit) en de theelepel suiker. Spuit de crème in spiraalvorm op de cupcake met behulp van een spuitzak. Besprenkel met maanzaad.

Bladerdeegroosjes met Rose Amour thee

Bladerdeegroosjes met Rose Amour thee van Special.T. €3,99 per doosje van 10 capsules

Het knapperige deeg, de zachte appel en de frisse aardbeien maken van dit heerlijke gebakje een feest voor de ogen en voor de smaakpapillen. Combineer voor de perfecte tea-time deze bladerdeegroosjes met de bloemrijke theesoort Rose Amour.

INGREDIËNTEN : 1 rechthoekige lap bladerdeeg – 2 rode appels – 200 g aardbeien – 3 blaadjes gelatine – 100 g kristalsuiker – 1 vanillestokje – 300 ml water

VOORBEREIDING :

Verwarm de oven voor op stand 6 (180°C). Was de appels, snijd ze doormidden en haal het klokhuis eruit. Snijd ze vervolgens in heel dunne plakjes en doe ze in een kom.

Breng het water aan de kook met de suiker en het opengesneden en uitgeschraapte vanillestokje. Laat dit 5 minuten koken, haal het vanillestokje eruit en giet vervolgens de siroop in de kom over de appels. Laat het afkoelen.

Laat de gelatine weken in een kom met koud water. Neem 50 ml van de appelsiroop en mix dit met de aardbeien. Duw dit mengsel door een fijne zeef, breng het aan de kook en voeg de uitgelekte gelatine toe. Laat afkoelen.

Bestrijk het deeg met aardbeiengelei. Snijd het deeg in de lengte in 4 repen en in de breedte in tweeën. Leg de schijfjes appel op de rand van de deegrepen en laat ze een beetje uitsteken. Vouw het deeg over de appels heen en rol ze op zonder te duwen zodat het deeg egaal gaar wordt. Steek elk roosje vast met een houten prikker zodat ze niet opengaan tijdens het bakken.

Leg de roosjes op de ovenplaat die u bekleed hebt met bakpapier en bak ze circa 25 minuten. Dek aan het einde van de baktijd de appels toe met aluminiumfolie, zodra ze beginnen te kleuren. Als de bloemen zijn afgekoeld, giet er dan een paar druppels aardbeiengelei op bij wijze van dauwdruppels.