3 heerlijke recepten met Mora Mora, Belgische rum

Het Belgische rum merk ‘Mora Mora’ is de ideale drank om te genieten in jouw bubbel tijdens de feestdagen. De drank laat zich genieten zowel als aperitief als digestief en dat zowel koud als warm. 3x verrassend lekkere en inspirerende recepten: ideaal om te genieten rond de vuurkorf tijdens deze feestdagen!

Nu het eindejaar wordt ingezet van een op zijn zachts gezegd vreemd jaar, wordt het toch tijd om met elkaar, weliswaar in beperkte kring een feestje op te zetten. Daartoe kan de Belgische rum Mora Mora tot inspiratie leiden.

Deze heerlijke, zachte en lichtjes zoete rum kan wel eens dé hit worden van de eindejaarsperiode. Eerder wist de drank ook al de internationale cocktail scene te overtuigen door 2 medailles te winnen (zilver voor het product en de medaille voor mooiste verpakking) op het spirits festival in San Diego (U.S.A).

De drank is het resultaat van de een liefdesverhaal tussen de Belg Philip en Fanja, een Franse chef met roots in Madagascar. Fanja zette een eeuwenoud rum familierecept op punt. Het recept bevat heerlijke ingrediënten zoals de beste vanille uit Madagascar , amandelen, koffie en sinaasappel. Het resultaat is een verbluffende rum die zich zowel on the rocks laat genieten of bijvoorbeeld in een warme koffie!

Wij geven graag 3x inspiratie met deze heerlijke recepten voor een warm eindejaar met uw beperkte (familie) bubbel:

Recept 1 : Curl of Orange

Orange is the new black. Mora Mora on the rock maar dan wel met een feestelijke twist: with a curl of orange

Ingrediënten: • 5cl Mora Mora Rhum – • Schil van sinaasappel – • Ijsblokjes

Voorbereiding en afwerking : Leg de ijsblokjes in een glas en giet er 5cl Mora Mora Rum overheen. Werk het glas af met een sinaasappelschil. Een van de meest pure Mora Mora-cocktails.

Recept 2 : Dark ‘n Wild

Laat het er wat steviger aan toe gaan met deze klassieker in een nieuw jasje.

Ingrediënten: • 5cl Mora Mora Rhum – •             1/2 Limoen – • 120ml gemberbier of ginger tonic – • Paar druppeltjes Angostura bitters (optioneel)

Voorbereiding en afwerking : Meng alle ingrediënten samen. Serveren in een stijlvol Gin Tonic glas of longneck glas.

Recept 3 : Island Coffee

Laat het buiten maar lekker koud zijn, wij warmen ons wel op met een Island Coffee rond een vuurkorf! Genieten maar…

Ingrediënten : • 5 cl Mora Mora rum – • 1 koffie – • Half opgeklopte room

Voorbereiding en afwerking ; Schenk de Mora Mora Rum in een elegant koffieglas en voeg voorzichtig de koffie toe. Werk af met half opgeklopte room. Voeg eventueel nog wat chocoladeschilfers toe. Gezondheid!