4 Don Papa cocktails om vanuit je zetel te shaken

Nu telewerken de standaard is, allen braaf in zijn kot blijft, e-peritieven wel eens het woord van het jaar kan worden en iedereen nu toch wel verlangt naar zijn sociaal leven, heeft Don Papa niet stil gezeten.

Don Papa daagt iedereen uit voor de ‘#couchcocktail challenge’. Een challenge waarbij je simpelweg een zetel, Don Papa 7y en jouw favoriete cocktailrecept in huis moeten hebben. Geen cocktailrecept in huis? Geen paniek, want hieronder vind je 4 recepten voor cocktails terug, couchproof! Deel jouw creatie via de hashtag #couchcocktail.

DON PAPA RUM SOUR

Ingrediënten: 45 ml Don Papa 7 – 45 ml citroensap – 45 ml suikersiroop – Eiwit

Bereiding: Doe alle ingrediënten in een shaker en dry shake. Voeg dan ijs toe aan de shaker en schud. Zeef in coupeglas.

FILIPINO 75

Ingrediënten: 40 ml Don Papa 7 – 20 ml citroensap – 15 ml honing – Champagne – Bloemsuiker – 1 citroenschijfje – Munt

Bereiding: Sprenkel een paar koffielepels bloemsuiker op een klein bord. Ga met een citroenschijfje over de rand van een Champagneglas en dop dan de rand van dat glas in de bloemsuiker.

Giet 40 ml Don Papa 7, 15 ml honing en 20 ml citroensap in een cocktailshaker die gevuld is met ijs. Schud goed en giet alles in een glas. Om af te werken, voeg je bovenaan Champagne toe en een blaadje munt.

DON TODDY

Ingrediënten: 50 ml Don Papa 7 – 20 ml citroensap – 50 ml kokend water – 25 ml kaneel en gember honing

Bereiding: Combineer alle ingrediënten in een glas en roer. Garneer met een schijfje citroen en kaneelstokjes.

WALK IN THE PARK

Ingrediënten: 30 ml Don Papa 7 – 30 ml limoncello – 30 ml witte vermouth – 1 citroen

Bereiding: Giet alle ingrediënten in een mengglas met ijs en roer dertig seconden. Zeef in een rocks glas over ijs. Zest met een royale schil van citroen.

PRIJS: €42 voor 70cl, te koop in de betere drankenhandel, cavisten, Prik&Tik – ALCOHOLPERCENTAGE: 40%

Don Papa Rum wordt verkocht en verdeeld in België & Luxemburg, exclusief door Premium Spirits: info@premium-spirits.be voor een lijst met leveranciers. Kunt u er niet geraken, dan komt Don Papa nu naar u toe!

Bestel Don Papa online rechtstreeks via: Prik&Tik – Drankenwereld – Huis Windels.

Don Papa Rum, de eerste premium small batch rum uit de Filipijnen, geniet van wereldwijd succes nu de Filipijnse rumvoetafdruk nieuwe landen bereikt en zo de derde grootste rummarkt ter wereld is, naast India en de VS. De pure, originele noble cane wordt gedistilleerd en rijpt meer dan zeven jaar in Amerikaanse eiken vaten op het eiland Negros Occidental (lokaal bekend al Sugarlandia). Het is de basis voor de lange, rijke gestructureerde afdronk van Don Papa met smaken van vanille, honing en gekonfijt fruit.

#donpaparum #sugarlandia #couchcocktail